Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek hozzá az edzéshez?

Hogyan kezdjek hozzá az edzéshez?

Figyelt kérdés
Szeretnék edzeni mert szerintem rámfér de biztos ti is ismeritek azt a mondatot hogy "majd holnap" :) 16 éves lány vagyok 173cm, 67 kiló. A karom és a combom kicsit lötyi a hasam meg mikor leülök akk hurkásodik(de a hasamnál csak ülésnél látszik ha nem ülök akkor úgylátom h pont jó, és mások is mondják h vékony vagyok) Általában csak tesiórán szoktam tornázni heti 2x.. azon kívűl nem.És mivel itt a szünidő így tényleg elmaradna teljesen az a mozgás. Itthon szeretnék edzegetni. Kondi terembe nem szeretnék. Emeletes házban lakok és a futás nem nagyon megoldható:S van gimnasztikai labdám esetleg ha ahhoz tudnátok ajánlani gyakorlatokat, de nem csak ahhoz, lehet mást is. Mint már írtam szeretnék edzeni de mindig elmarad.. ennek az az oka h kicsit lusta is vagyok és ha lenne az edzéshez kedvem akk nem lenne baj.
2010. jún. 13. 11:06
 1/6 anonim válasza:

Kb én is ugyanígy vagyok vele. :D

Nem fontos minden nap edzeni, elég minden más nap, mondjuk én minden reggel felkelés után rögtön hulahoppozok fél órát. Hetente többször is edzek Rubint Réka illetve Béres Alexandra dvdre, elég hatásos szerintem. Valamikor én is úgy vagyok vele hogy majd holnap edzek, de a hulahopp sosem marad el, még reggeli előtt szoktam, a tornát meg próbálom minél többször egy héten, és egyre jobban bírom, megjön hozzá a kedvem. Rékának a napi 20 perce önmagadért dvdjére és a 2009-esre szoktam tornázni Alexandrának pedig a 200% c. dvdjére. Ezeken van sok gyakorlat karra, hasra, combra és fenékre. Nekem Szandra szimpatikusabb viszont Réka dvdje jobban fáraszt, keményebb szerintem és úgy érzem magam az edzés végére hogy nem hiába tornázom. Ezenkívül néha szoktam esténként futni barátnőimmel, a futás szinte mindenre nagyon jó, és ha van társad, akkor nem unalmas, és nem is érzed kínzásnak. :D

De egyébként a neten is van nagyon sok gyakorlat az általad említett testrészekre, biztos találsz egy-két hatásosat. Ha lusta vagy akkor először csak edzz fél órákat, írd fel a naptáradba előre hogy mikor fogsz edzeni, és ha tornáztál, pipáld ki, én csináltam így párszor, és jó érzés volt, hogy nem punnyadtam, hanem török a cél felé xD. Pedig tényleg elkezdeni a legnehezebb, de ha 1-2 hét múlva van már valami eredmény, az ösztönözni fog, hidd el, és nem hagyod abba. Hajráá!

2010. júl. 1. 20:59
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) megpróbálom;)
2010. júl. 2. 11:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Csinálhatod nekem 8 de majd ne csodálkozz hogy nem fogsz úgy kinézni mint az olyan magas lányok mint te de mégis bomba alakban lévők akik kb 54kilók, na most ha te lefogysz 55kilóra ami szerintem reális lehetne, akkor a büdös életbe nem nézhetnél ki úgy mint ők mert ezt a genetika adta, nem hinném hogy annyit ennél naponta mint egy 40éves ember hogy mondjad sokat eszek mert tuti nem vagyis szerintem fogadd el magad úgy ahogy vagy (ez a sz0pás a nőknél hogy ők nem csinálhatnak maguknak kitűnő alakot ha alapból nem olyanok , de a férfiak tudnak maguknak csak sokat kell edzeni:)
2010. júl. 2. 11:37
 4/6 anonim válasza:

1. vagyok. szerintem ez orbitális baromság, amit írtál. :)

Honnan tudod hogy genetika? Ismered, láttad már a szüleit? Jó, lehet az, én sem tudom, de ha megszeretné próbálni, miért ne? Meg hogy fogadja el magát olyannak, amilyen. Nem ezért írta ki a kérdést, mért ne edzhetne, ha nézhetne ki jobban is?? És gondolom ez a célja, a nők is tehetnek annyit magukért, mint a férfiak, ugyanolyan sikerrel, csak kitartás kell...

Bocsi az offért.

2010. júl. 2. 13:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én még esetleg az ugrókötelezést is javasolnám, mint otthoni edzés. Először csak gyakorold a mozgást, ha már magabiztosan megy, akkor kezdj el intervallumosan edzeni. Pl. 15 másodperc nagyon intenzív ugrálás, 15 mp pihi. Ebből 10-15 perc naponta (esetleg két naponta) bőven elég lesz. :) Ha túl könnyűnek találod, növeld a mozgásra szánt időt, és csökkentsd a pihenésre szánt időt.

Általánosságban egy-két dolog, amit tarts szem előtt, ha hatékonyan akarsz edzeni: Nem létezik lokális zsírégetés (tehát a hasról nem a felülésektől fog lemenni a felesleg), mindenképpen törekedj arra, hogy minél nagyobb izomcsoportokat dolgozz meg, így több kalóriát fogsz égetni.Izzadságos munkával lehet csak igazán gyors eredményeket elérni, tehát ha nem igazán fáradtál el, akkor valószínűleg nem sokat ért az aznapi edzésed.

Sok sikert az edzéshez :)

2010. júl. 2. 22:19
 6/6 anonim válasza:
Hol laksz?:D Nincs kedved közösen futni?:D
2010. júl. 2. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!