Hogyan működik a gyógytesi?
Először is hogyan kell rá "jelentkezni"? Ha elmegyek ortopéd orvoshoz ad papírt? Gerincferdülésem van, hanyag tartásom és túlsúlyom. Ha kapok papírt akkor sima tesi mellett kell rá járnom vagy oda nem kell?
Általában mit csinálnak az ilyen órákon?
Szia! A gyógytestnevelés más, neked gyógytornára van szükséged. Úgy működik, hogy elmész a háziorvosodhoz, ahol kérsz egy beutalót az ortopédiára. Az ortopédián megvizsgál az orvos, megnézi, hogy valóban gerincferdülésed van-e, és ha igen, akkor milyen fokú és típusú. Amennyiben tényleg gerincferdülés, akkor nagy valószínűséggel gyógytornát fog javasolni (ezt rá is írja a zárójelentésedre). Ezzel a javaslattal felkeresel egy gyógytornászt, megmutatod a papírod neki, időpontot foglalsz, és már kezdődhet is a kezelés.
Ha rám hallgatsz, akkor gerincferdüléssel egy olyan gyógytornászt választasz, aki elsajátította a Schroth terápiát, ami speciálisan a gerincferdülés kezelésére kifejlesztett gyógytorna technika.
Tesiórára is ugyanúgy kell majd járnod, de az orvos többnyire elmondja, hogy melyik gyakorlatokat ne csináld, amit a tesitanárral is egyeztetned kell.
Ezeken az órákon speciális törzsizomerősítő gyakorlatokat tanulsz, és különböző tartáskorrekciós helyzeteket.
Sok sikert hozzá
Az a schroth torna hatalmas kamu, az egész világ tele van olyan emberekkel akik a betegeken akarnak meggazdagodni.
Anyukám jár gerinctornára és ott olyanokat csinálnak, hogy csigolyáról csigolyára görbüljenek előre majd guggoljanak le. Pont azért fáj az emberek háta mert görbék.
youtube tele van edzés videókkal, pl szabályos felhúzás, guggolás, de az emberek mindig olyan gyógymódot keresnek amibe nem fáradnak el.
Ismét az első válaszoló vagyok.
Kedves második, látom sok helyen hozzászólsz és minden gerincproblémára a felhúzást ajánlod. Testépítő edző és gyógytornász vagyok, én is szeretem magát a felhúzás gyakorlatot, de koránt sem jó minden problémára, sőt van, hogy fokozza azt. A nem fiziológiás, görbült gerinc szerinted hogy tud egyenletesen terhelődni a felhúzás során?
Kérlek támaszd alá azt, amit a Schroth módszerről írtál. Én belinkelek egy tudományos áttekintést, ahol a hatásosságát támasztják alá. Remélem te is valami hasonló alapján jelentetted ki, hogy átverés.
Rövidre tudom zárni vitát, hogy minden ember kisérlet szigorúan tilos.
Az ilyen tudományos cikkek lényege, hogy minnél többen olvassák, mert kell egy bizonyos szám a dr-i fokozathoz.
Kétlem, hogy az embereknek meg lett tiltva minden más gyakorlat, üdítős fakonért lehajlás, ami a felhúzás, stb ...
Régebben a wikipedian az volt, hogy a schroth egy kuruzslás, és ez még most is így van, mivel akár felhúzást is csinálhatnak ilyen órákon méregdrága pénzért, viszont általában crossfit-es hülyeségeket.
Aki nem érttette meg mit írok, az nézzen utána.
Igen, én is rövidre zárom a vitát, a klinikai vizsgálatokat összekeverni az etikátlan emberkísérletekkel elég nagy hiba. [link]
Itt van a kutatás engedélyezésének a folyamata, gondolom akkor ez is véletlen.
Látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz, fogalmad sincs mi folyik egy ilyen tornán, gondolom soha nem is láttál még ilyet. Itt minden görbületre egyénileg kialakított speciális korrekciós gyakorlatokat kapnak a résztvevők. Azért mert neked az anyukád egy általános gerinctornán mást csinált, esetleg rossz szakembernél volt, ne vonj le következtetéseket. A kutatás amit belinkeltem teljesen legális, mindennaposak az embereken végzett klinikai vizsgálatok, a szakdolgozatomat én például gyerekek mozgásprogramjának az összehasonlításával végeztem. Az lenne etikátlan, és tilos, ha szándékosan olyan dolgot csinálnál egy kutatáson belül, ami valószínűleg rontaná a kutatáson résztvevők egészségügyi állapotát. Pszichológia szakon is elképzelhetetlen lenne egy tudományos munka anélkül, hogy embereken végezzenek klinikai vizsgálatot. Úgy gondolom, hogy nem véletlenül csak 33%-ban hasznosak a hozzászólásaid.
A másik dolog amire szeretném felhívni a figyelmedet, az az hogy a wikipedia egy olyan portál ahova bárki beküldhet bármilyen cikket, amíg azt nem ellenőrzik le, addig lehet bármilyen téves információ az oldalon. Például ha unatkoznék és beküldeném azt, hogy ha meglocsolod a konnektort, akkor áramfád lesz belőle, az is ott maradna addig, amíg nem ellenőrzi valaki.
Ha már a wikipediat hoztad mindent eldöntő forrásnak, akkor itt van a wikipediaról a scoliosis kezeléséről szóló cikk:
Ha elolvasod a terápiában megjelenik egyből Katharina Schroth neve, a Schroth terápia az ő nevéhez fűződik. Egy szóval nem írják, hogy ez hülyeség lenne. Innentől kezdve nem kell írnod, látom, hogy úgysem változtatod meg a véleményedet, aminek semmi alátámasztása nincs, csak egy rossz élmény a részedről. Többféle képességű szakember létezik.
Javaslom, hogy a későbbiekben tájékozódj, mielőtt másoknak tanácsot adsz, és csak remélni tudom, hogy észreveszed a különbséget a saját hozzászólásaid és az enyémek között. Én nem csak a véleményemet hangoztatom, hanem alá is támasztom azt, nem üres fecsegést folytatok.
Igen, a Schroth terápiát 100 évvel ezelőtt valaki kitalálta, már rég meghalt, és még mindig ez hivatalosan egy szimpla tanfolyam, amit sehol se tanítanak, csak ők.
Az egész arról szól, hogy 100ezrekért elvégzed a tanfolyamot és kapsz egy államilag nem elismert papírt.
Csak mondom, ha egy tanfolyamon megtanulsz email-t írni, az államilag elismert.
A Schroth terápia egy márka, innentől kezdve értelmetlen tudományos cikkekben említeni.
Jajj, ha valaki beveszi, hogy levegővétellel egyenesíti a csontot, azzal nem tudok mit kezdeni ...
Volt már a kezedben, szádban állati csont???? Az kemény ...
Igen, 100 éve kitalálták, és még mindig használják, mert eredményes eljárás. A tudományos cikk, amit küldtem független, több ebben a témában készült kutatás kiértékeléséről szól, mind minőségileg, mind tartalmilag.
És ugye tudod, hogy a gerinc nem csak csontokból áll? Porckorongok, izmok, szalagok. A gerinc kóros helyzete miatt rövidült izmokat asszimetrikusan kell dolgoztatni, erre alakult ki ez a módszer. Az a görbületeknek megfelelően az egyik oldalon rövidülnek az izmok, a másik oldalon túlnyúlnak. Ezeknek az izmokat hozza a lehetőségeknek megfelelően optimális állapotba a terápia, aminek köszönhetően lehet csökkenteni a romlás esélyét, bizonyos helyzetekben javítani a görbületen. Remélem te is belátod, hogy a gerinc nem egy darab csont, hanem sok kis csontból (csigolyából) és porckorongból áll össze, így nyilván belátod, hogy meg van a lehetőség egyenesíteni, nem egyenként a csigolyákat, hanem összességében a gerincet. És itt beláthatod, hogy pont ez a baj a felhúzással, ez egy szimmetrikus gyakorlat, ezzel nem fogod tudni befolyásolni a görbületet. Még egyszer leírom, kedvelem a felhúzást, csinálom is, de nem mindenkinek javasolom.
Nem tudom miért beszélek még mindig veled, ez egy államilag elismert technika, orvosok is elismerik. De te biztos sokkal jobb vagy náluk.
Létezik egy olyan dolog, hogy Bizonyítékokon Alapuló orvoslás ( [link] ahol a schroth terápia a legmagasabb szintű ajánlást kapta, A szintű ajánlást. [link]
Ajánlom olvasnivalónak, ha szeretnél fejlődni:
Ha ezek után sem látod be, hogy nincs igazad, akkor valami baj van veled.
Nem államilag elismert.
Olyan mint egy kung-fu oklevél, csak a fővezérük jelenlétében vizsgázhatsz le.
A világon egy orvos se ismeri el, mert nem tanítják egy orvosi egyetemen se. Egy orvos se reklámozhat vagy tukmálhat betegekre márkát. A Schroth egy márka!!!!!
Ezek a tudományos cikkek meg olyanok, hogy egyik szomszédomnak mindig suzukija volt, másiknak bmw, a bmw-snek több pénze van, azért mert kevesebbet költ benzinre, tehát a bmw kevesebbet fogyaszt.
Mellesleg bmw-ben is lehet peugeot motor ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!