Szeintad jó-e a karate?
Ne add fel ucsó:)!
Itt ez az új sportáguk a Japánoknak,az a neve Kudo.Ebben kiküszöbölték a karate legnagyobb hiányosságát a fejreütést,az alapokat mégis megtartották,plussz raktak bele egy kis jiujicut.Ez már meggyőző.
Köszönöm, ez új volt nekem! :) Tényleg elég kemény és gyakorlati lehet, de sajnos szerntem ez még távol van az okinawai karatétól, mellesleg több ellenfél ellen szinte használhatatlan az olyan rendszer, ami földharcra épül.
Egyébként képtelen vagyok megérteni, miért nézik le a karateversenyeket, csak azért mert nem ütnek fejre. Attól még fejberúghatnak, vagy ha puszta ököllel rávágnak a bordáidra, az bizony eltörhet. Sokkal keményebbek a feltételek, mint mondjuk MMA-ban, ahol csak attól lesz kemény a dolog, hogy ütnek fejre. Viszont még ha kemény is az a kesztyű, azzal teszik. Egy MMA-st szerintem egy néhány tagú banda összeverne egy utcai harcban, ott a földharc értéktelen és csak veszélybe sodorja a használóját, ha több ellenfél mellett próbálja használni, másfelől aki sportküzdelembe kezd, az csak egy ellenfélre van felkészülve.
Az utolsóban van igazság,de nem teljesen értek egyet.Utcai önvédelmi sportoknál pl modern defendo,kézitusa vagy zsidó kung-fu:),kimondottan olyan sunyi patkány technikákat is oktatnak,amit mma edzésen nem tanúlsz,és lényegesen lerövidítheti a küzdelmet.pl mma-ban tilos az újjfeszítés,ami közelharcban nagyon hatásos.
Kedves Kérdező!
Szerintem a karate nagyon jó, mint önvédelem. Emellett kondícióban tart.Megtanulsz fegyelmezetten viselkedni, és becsületre is tanít.Én 6 éve csinálom,sokszor megvéDTem már magam vele.Csak ajánlani tudom.A sok stílus közöl a shito-ryu-t ajánlom, bár a többit annyira nem ismerem.A lényeg, h passzoljon a személyiségedhez.
Remélem tuDTam segíteni a válaszommal!:D
Kérdező!
A karate nagyon jó dolog.Én a "kyokushin" ágat űzöm..imádom.
A világ! egyik legkeményebb küzdősportja,nélkülözi a kesztyűt,csak egy herevédő van a védőfelszerelések palettáján.A karate egyetlen hiányossága,hogy nincs fejütés.Ez a kesztyű hiánya miatt szerintem jogos.
Aki hosszabb ideig,komolyan csinálja,abból kőkemény,de tisztelettudó embert farag ez a sport.
Ha komolyan veszed,egy idő után elképzelhetetlen lesz,hogy abbahagyd,és életed végéig elkísér ez a harci művészet.
Én ajánlom mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!