Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeintad jó-e a karate?

Szeintad jó-e a karate?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 19:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Ne add fel ucsó:)!

Itt ez az új sportáguk a Japánoknak,az a neve Kudo.Ebben kiküszöbölték a karate legnagyobb hiányosságát a fejreütést,az alapokat mégis megtartották,plussz raktak bele egy kis jiujicut.Ez már meggyőző.

http://www.youtube.com/watch?v=ByPvO7CzOPw

2010. jún. 7. 10:05
 22/30 anonim ***** válasza:
10:05 lol ez olyan mint az mma csak védöszerkezetbe ,elég gyenge menet ,ezek a Japánok féltik az irhályukat s csak ilyen sportot találnak ki mint a karate meg ez?
2010. jún. 7. 11:46
 23/30 anonim ***** válasza:

Köszönöm, ez új volt nekem! :) Tényleg elég kemény és gyakorlati lehet, de sajnos szerntem ez még távol van az okinawai karatétól, mellesleg több ellenfél ellen szinte használhatatlan az olyan rendszer, ami földharcra épül.

Egyébként képtelen vagyok megérteni, miért nézik le a karateversenyeket, csak azért mert nem ütnek fejre. Attól még fejberúghatnak, vagy ha puszta ököllel rávágnak a bordáidra, az bizony eltörhet. Sokkal keményebbek a feltételek, mint mondjuk MMA-ban, ahol csak attól lesz kemény a dolog, hogy ütnek fejre. Viszont még ha kemény is az a kesztyű, azzal teszik. Egy MMA-st szerintem egy néhány tagú banda összeverne egy utcai harcban, ott a földharc értéktelen és csak veszélybe sodorja a használóját, ha több ellenfél mellett próbálja használni, másfelől aki sportküzdelembe kezd, az csak egy ellenfélre van felkészülve.

2010. jún. 7. 13:18
 24/30 anonim ***** válasza:
13:18 mma = Mixes Martial Art szoval abban lehet akármilyen stilus Kick box,box,muay tai,judo,karate ,szoval ez a legöszetettebb küzdösport az utcán ezt lehetne a legjobban érvényesiteni !
2010. jún. 7. 13:34
 25/30 anonim ***** válasza:

Az utolsóban van igazság,de nem teljesen értek egyet.Utcai önvédelmi sportoknál pl modern defendo,kézitusa vagy zsidó kung-fu:),kimondottan olyan sunyi patkány technikákat is oktatnak,amit mma edzésen nem tanúlsz,és lényegesen lerövidítheti a küzdelmet.pl mma-ban tilos az újjfeszítés,ami közelharcban nagyon hatásos.

http://www.youtube.com/watch?v=Jckk-xYEUNU

2010. jún. 7. 18:53
 26/30 anonim ***** válasza:
18:53 hát hja ha van nálad egy pisztoly akor biztosan akárki akárkit elverne,de mongyuk egy Fedor Emelianenko ellen még ugy is meggondolnám hogy kiáljak :D
2010. jún. 7. 19:43
 27/30 anonim ***** válasza:
13:18 vagyok, tisztában vagyok az MMA jelentésével, mint szabályrendszerre akartam utalni a megjegyzésemmel.
2010. jún. 7. 23:44
 28/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem a karate nagyon jó, mint önvédelem. Emellett kondícióban tart.Megtanulsz fegyelmezetten viselkedni, és becsületre is tanít.Én 6 éve csinálom,sokszor megvéDTem már magam vele.Csak ajánlani tudom.A sok stílus közöl a shito-ryu-t ajánlom, bár a többit annyira nem ismerem.A lényeg, h passzoljon a személyiségedhez.

Remélem tuDTam segíteni a válaszommal!:D

2010. aug. 2. 14:30
 29/30 anonim ***** válasza:
asszem, ha a szamurájok is ezt tanulták/használták akkor biztos Neked is elég lesz! :))
2010. aug. 2. 14:33
 30/30 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A karate nagyon jó dolog.Én a "kyokushin" ágat űzöm..imádom.

A világ! egyik legkeményebb küzdősportja,nélkülözi a kesztyűt,csak egy herevédő van a védőfelszerelések palettáján.A karate egyetlen hiányossága,hogy nincs fejütés.Ez a kesztyű hiánya miatt szerintem jogos.

Aki hosszabb ideig,komolyan csinálja,abból kőkemény,de tisztelettudó embert farag ez a sport.

Ha komolyan veszed,egy idő után elképzelhetetlen lesz,hogy abbahagyd,és életed végéig elkísér ez a harci művészet.

Én ajánlom mindenkinek.

2010. dec. 27. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!