Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeintad jó-e a karate?

Szeintad jó-e a karate?

Figyelt kérdés
2010. jún. 3. 19:04
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
75%
attól függ milyen személyiség vagy, boxban, kickboxban nincsenek formagyakorlatok, gyorsan lehet előre jutni, pörgős a bunyó, karatéban sztem lassabban látod az eredményt és ahol van formagyakorlat az van akinek unalmas lehet, de sztem nagyon szép sport
2010. jún. 4. 11:37
 12/30 anonim ***** válasza:

01:12, kicsit zavaros nekem a dolog, lehetne, hogy tisztázzuk a sztorit? :)

Szóval jól értem, hogy az őstehetség cimborád leverte a feketeövest, miközben ott volt a barna öves másik cimborád, akiről tudták, hogy ismeri feketeövesverő cimborád. Ezután a levert feketeöves összecsődített 20 másik feketeövest, akik elverték a barnaöves cimborádat, hogy elmondja, hogy lakik az őstehetség cimborád. Jól értem, hogy így történt?

Nyomatékosan elnézést kérdek a Kedves Kérdezőtől, amiért személyes eszmefuttatásba kezdtünk itt, de úgy érzem, a karate megítélése szempontjából nagyon is lényeges kérdést boncolgatunk, ezért szükségesnek is találom, remélem egyetértesz velem.

2010. jún. 4. 12:06
 13/30 anonim ***** válasza:
Ucsó pontosan így történt.Kb 10en néztük a verekedést és szúrkoltunk.Nem avatkoztunk be,mert nagyon szépen csinálta.Annyi volt még,hogy a segédedzője be akart avatkozni,de őt egy másik haverom gerincenrugta és összerogyott.
2010. jún. 4. 17:07
 14/30 anonim ***** válasza:
Értem. Azt meg tudnád nekem mondani, hogy ez pontosan hol és mikor történt? Úgy értem, melyik város melyik karateklubja? Fontos lenne.
2010. jún. 4. 17:49
 15/30 anonim ***** válasza:
7-8-9 éve.BP IV.kerület,Káposztásmegyer,Lakkozó utcai iskolában tartott kyo edzés után a suli előtt.Kék suzuki swiftje volt a fickónak.
2010. jún. 4. 17:56
 16/30 anonim ***** válasza:

Értem. Köszönöm. De valami azért igencsak szemet szúr.

Te úgy mondtad, hogy a fekete öves kötött bele a haverodba. Nos, azok alapján, amit leírtál, ahogy körülálltátok őket és szurkoltatok, ahelyett, hogy szétválasztottátok volna a bunyót, ha szép volt, ha nem, igencsak úgy fest, hogy hozzátok sokkal közelebb áll az agresszió. Talán inkább a haverod kötött bele az edzőbe, nem?

2010. jún. 4. 19:00
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

Egy focilabdát rugdostunk,ami nekigurúlt a kocsiának.Haveromon meg fordított baseballsapka volt,ebből azt feltételezhette,hogy hülyegyerek.Elnézést kért,de ettől csak vérszemet kapott és tovább ócsárolta,haverom meg elküldte a pics@ba.Mire odaértünk már verekedtek.

Mondjuk mindenképp vesztett volna,mert ha legyőzi a kyos,akkor tőlünk kapott volna.A szétválasztás meg szóba sem kerűlhet két férfi becsületbeli ügyénél:).

2010. jún. 4. 19:27
 18/30 anonim ***** válasza:
Értem.
2010. jún. 4. 19:35
 19/30 anonim ***** válasza:
Hogyha önvédelmet akarsz tanulni akkor nem ér semmit a karate ,itt megtanulod az önkontrolt,fegyelmet tanulsz meg miegymást,ha önvédelemhez kéne akkor :Box,Kick Box,Muay thai,jöhetnek szoba,minden sportnak megvan a maga szépsége,és az elönyei.
2010. jún. 5. 10:17
 20/30 anonim ***** válasza:

A végső igazság a karatéval kapcsolatban az, hogy egyszerre a világ egyik leghatékonyabb küzdőmódszere, és ugyanakkor utcán szinte használhatatlan. Mit jelent ez?

Annak idején, amikor a karate megszületett Okinawán, olyan pusztakezes küzdőrendszer igénye hívta életre, amivel akár fegyver nélkül is felvehetik a küzdelmet a kardot és könnyűpáncélt viselő japán szamurájokkal. Emiatt a karatéval olyan szinten hatékony, szabályok nélküli, túlerővel szembeni küzdelemben is helytálló, azaz minden szempontból gyakorlatias harcrendszert alkottak, ami képes is erre: az okinawai mesterek puszta kézzel öldösték a felfegyverzett szamurájokat. Ebben az időben e művészet tanítása kizárólag formagyakorlatokra épült. Ezeket a brutálisan hatékony technikákat mind katák mozdulatsoraiba rejtették, és a tanítványoknak évekig kellett kitartóan gyakorolnia azokat, mire a mester megbízhatott bennük annyira, hogy felfedje előttük a katák mozdulatainak gyakorlati értelmét. Akkor ez szükséges volt, hiszen a karate japánok által tiltott dolog volt, így ez a titkolózás magát az életet jelentette. Viszont ahogy Funakoshi Gichin mester elvitte a karatét japánba, hátrahagyta a halálos küzdelmi elemeket, és inkább a művészeti érték megőrzésére törekedett. Így csökkent le a küzdelmi hatékonyság, és mivel a karate Európában főleg a Shotokan és a többi okinawai stílus japán változata nyomán terjedt el, mire elérte a mai szintet, hogy több millióan gyakorolják a világon, már a kevéske átmentett gyakorlati érték is homályba burkolózik, így lett a katákból mintegy értelem nélküli tánc, aminek csak nagyon kevés mester érti a küzdelmi jelentőségét. Így történhetett, hogy egy gyakorlatias és brutálisan hatékony küzdelmi rendszer ilyen lenézett, mindenféle részletekből összekombinált, modern stílus mögé sorolt harcművészet lett. Sajnos idáig jutott régi fényeannak a művészetnek, aminek alapjául szolgáló küzdőrendszerrel fegyvertelen ölt fegyverest.

2010. jún. 7. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!