Hogy is fogyak le?
Hasonló problémáim voltak. Én kb. 20 kilót fogytam egy év alatt. Rajtad nyilván nincs is ennyi felesleg, de megértem, ha szeretnél kicsit sportosabban kinézni.
Lehet "fogyókúrázni" ennyi idősen is, csak nem a mindenféle "1 hét alatt 10 kiló" módszerekkel (ezek amúgy felnőtt korban sem működnek).
Egyszerű a képlet: több kalóriát égetsz el, mint amennyit beviszel.
Először hagyj el minden édességet, cukros üdítőt, csipszet, stb. Ez a legnehezebb része. Ha izmot növelsz (hagyományos értelemben gyúrsz), vagy csak tartani akarod a súlyod, akkor közbe ez-az belefér, de ha fogyózni akarsz, akkor sajnos nem.
Próbálj meg kevesebbet enni egy egy étkezésen belül. Én is azt hittem, hogy nem eszek sokat, amíg ki nem derült, hogy kevesebbel is ugyanúgy elvagyok.
Kezdd el lecserélni a kajákat. Érdemes megbeszélned a szüleiddel, mert gondolom ők vásárolnak. Fehér kenyeret barnára, aztán esetleg elhagyni. Lekvár, péksütemények helyett inkább felvágott+sajt. Aztán a krumplit is inkább rizzsel (barnarizs a legjobb) kiváltani. Vörös húsok helyett közben egyre több szárnyast és halat.
Az étkezést tekintve ennyi elég. Nem kell koplalni, mert utána csak még jobbam raktároz a szervezeted. Nincs semmi hatalmas titok, csak egyszerűen egészséges kaják.
Érdemes elkezseni mozogni is, mert több kalóriát égetsz.
Ha focizol, kosarazol, más csapatsportot, küzdősportot vagy úszást választasz az is jó. Ha nincs kedved ezekhez, meg olyan napokon, amikor nincs edzés javaslom az alábbiakat:
Ne fuss. Jön a rossz idő és egyre egyszerűbb lesz arra fogni, hogy nem mész.
Ajánlom a darebee.com oldalt. Sok gyakorlatsorozatuk van, amihez nem kell semmilyen eszköz. Ha nem megy az angol, szólj és segítek keresni egyet, amivel el lehet kezdeni.
Olyat csinálj, ami inkább gyorsan elfáraszt (a futás/kocogás pont, hogy tartalékolja az energiát, kivéve, ha sprintelsz).
Találj egy időpontot, hogy mikor csinálod. Ha van mihez kötni, sokkal egyszerűbb tartósan csinálni. Pl.: miután hazaérsz suliból, ebéd után egy órával, stb. Ha tudod előre, hogy mikor fogod csinálni, sokkal egyszerűbb, mintha úgy állnál hozzá, hogy "majd ha lesz időm". Nekem általában ilyenkor szokott kimaradni.
Ha kérdésed van, segítség, vagy motiváció kell, akkor írj nyugodtan privátot (is).
Jó fogyást! Én hiszek benned.
Attól függ..
Ha pörög a játék, lendületesek vagytok, akkor fél óra is elég. Nyilván minél több, annál jobb.
Nehéz megmondani, amennyitől elfáradsz.
Egyedül pont a lényeg veszik el, hogy föl-le rohangálj. Akkor inkább valami otthoni edzést javaslok.
Pl. :
Sorban csinálod a képen látható mozdulatokat, mindegyiket 20 másodpercig, kezdésnek 3 szettet belőlük, közte 2-2 perc szünettel.
Gyors,megizzaszt,könnyen megtanulható. Amúgy erről az oldalról bármit ajánlok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!