Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aki rendszeresen jár futni,...

Aki rendszeresen jár futni, az tudna válaszolni pár kérdésre?

Figyelt kérdés

1. Mennyi volt az a táv, amit kezdőként egyben meg tudtál tenni?

2. Mennyi idő alatt jutottál el oda, hogy egyben sokat voltál képes futni? (Olyan 10-15 percet egyhuzamban)

3. Télen a hideg időben hogy oldod meg a futást?

Én most kezdtem futni, olyan 2-3 perc megy egyben, ami nagyon kevés, szerintetek heti 4-5 alkalommal mennyi idő alatt jutok el addig, hogy megállás nélkül menjen olyan 10-15 perc?

Nem lényeges, csak kíváncsi vagyok.

2017. okt. 12. 19:00
 1/3 anonim ***** válasza:

Bár én NAGYON béna kezdő vagyok, picit tudásomat leírom a témában. Én és a párom is futunk egy ideje, drasztikusan más görbét hozva.

Ő sok hete kezdte el, volt már egy alap állóképessége s szép impozáns combizmai. Hetek alatt felvitte 20 km-re, bár azt csak egyszer nyomta le, általában csak 5-6 km-t fut egyszerre (azt úgy 1 hét alatt érte el?). A legelején 2 km ment neki.

Én 1 percet tudtam futni az elején és nem nagyon sokat fejlődtem, de a tapasztalatok szerint 1 hónap alatt fel lehet fejlődni 5 km (30-40 perc) futásra, vannak edzéstervek ehhez. Én utálok futni (túrázni szeretek) s ez bekavar, de amióta rendesen, orron és szájon át is lélegzem (az emberek zöme csak orron át nem kap elég oxigént, ahhoz nem léledzik elég mélyen), sokkal-sokkal kevésbé fulladok ki és többet bírok, drasztikus javulást hozott ez a változtatás. A párom nem kutakodott semmit, egyszerűen fut és kész.

Télen még nem tudjuk, mi lesz, ez friss dolog. De a párom szerintem nem fog futni hidegben. Múltkor megfázott, reggel 5-kor fut munkába. Azóta 10 fok alatt nem fut.

Én majd meglátom, de bizonyára én is csak enyhe időben futok majd, nekem könnyebb, mert meg tudom választani, hogy mely napszakban futok. Azt tudom, hogy megoldható a fagyban futás, mert van, aki az év szinte minden napján fut, hajnalban és nem is keveset. De a konkrétumokat nem ismerem. Majd jó lenne utánanézni, mindkettőnknek hasznos lenne...

2017. okt. 12. 22:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet túl gyorsan akarsz futni.

Kocogni kezdj előszőr hidd el úgy menni fog több,de túl sok nem is kell az elején.

Csak fokozatosan szabad a szervezetet terhelni.

Probálj azért nem megállni azonnal kicsit kell szemvedni a fejlődéshez. Ha pedig nagyon kifulladtál sétálj bele picit még rendeződik a legzésed.utánna folytasd.

Első héten elég szerintem a 2km.

Következő héten 2,5km.

4km-t ha eléred onnan már merhetsz 1km is emelni. A tempo meg majd alakul.

2017. okt. 13. 05:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Télire ki kell tapasztald magadnak, melyik ruhàddal tudsz futni. Sapka sàl kesztyü fontos.
2017. okt. 13. 06:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!