Fehérjepor helyett?
A tojásfehérjét habbá verve, sajtosan, fűszeresen kisütve én rengeteget meg tudnék enni belőle... :) Rengeteg jó recept van tojásfehérjével. Sütve jó, mert nyersen elvonja a biotint (egy tojássárgájányit, szóval itt lehet mit tenni), a felszívódás és a nyersesség kapcsolatáról mit sem tudok, ellentétes infókat olvastam erről, de nekem mindegy, szeretem a nyers tojást, de azért elsősorban nem úgy eszem.
A fehérje kicsapódik magas hőmérsékleten, igen. Ezért veszélyes a magas láz, de csak mert a testedben nem működik a saját fehérjéd, azért a hőkezelt fehérjével nincs gond. Még senkinek nem lett fehérjehiánya attól, hogy sok sült húst evett, nyers fehérjét pedig alig.
Amúgy natúr fehérjeporok is vannak. De szerintem élvezetesebb ételeket enni, a fehérje azért könnyen összehozható, kivéve, ha nagy fehérjeigény párosul kis kalóriakerettel és ehhez nem elég fehérjedús étrenddel.
Egész tojást is ehetsz, legalább néha. Az azért finomabb, mint csak a fehérje, persze nem tudom, melyik tulajdonsága miatt nem tervezel eleve vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!