Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kb 10-15 kg felesleggel...

Kb 10-15 kg felesleggel nagyon megterhelő lenne futni? 20/L,165 cm 75 kg

Figyelt kérdés

2017. aug. 29. 09:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ezzel bőven el lehet kezdeni, de tényleg kell egy jó cipő. Nem soktízezres kategória, de futócipő kell. Deachatlonban 10-15 ezer között (főleg szezonvégi kiárusításban) találhatsz jókat, főleg ha nem dől nagyon kifelé, vagy befelé a bokád. Ha igen, akkor ezt korrigáló cipőre lesz szükséged.
2017. aug. 30. 08:50
 12/15 anonim ***** válasza:
Kezdj kis távval és folyamatosan növeld. Fontos emellett kialakítani egy jó diétát és szedhetsz ízületerősítőt.
2017. aug. 30. 09:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Ugyanazért nem jó a Decathlon elsőre, mint a Hervis, mert senki nem ért hozzá.

Elsőre el kell menni egy szaküzletbe, ahol egész nap ezzel foglalkozó eladók vannak, és ők meg tudják mondani, hogy milyen cipőre van szükséged. Utána már lehet a nagy áruházakban vásárolni, ha tudod, mi kell.

2017. aug. 30. 09:56
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Jól mondják az előttem szólók, ez egyáltalán nem olyan nagy felesleg, hogy ne lehessen futni. A futás pedig nem teszi tönkre az ízületeket, ez egy tévhit. A kutatások alapján kisebb a térdproblémák kialakulásának esélye futóknál mint nem futóknál.

Tényleg fontos a jó futócipő, javaslom a spuri futóboltot vagy a maratonman futószaküzletet. Ott egy ingyenes számítógépes lábállás vizsgálattal meg tudják állapítani, hogy milyen a lábboltozatod és ennek megfelelő alátámasztású cipőt ajánlanak.

Alapvetően amúgy rövid távokkal kezdj és ami még fontosabb, ne túl gyors tempóban. A gyors az persze relatív, de próbáld meg úgy belőni az iramot, hogy még ne vedd szaporán a levegőt és tudj beszélgetni futás közben. Ez eleinte lehet, hogy nagyon lassúnak fog tűnni, de ne foglalkozz vele, gyorsan fogsz fejlődni mind sebességben mind pedig lábizomzatban. Érdemes lenne pulzusmérő órát beszerezned, ha van rá lehetőséged, mert nagyon sokat segít az optimális edzésintenzitás kiválasztásában, pulzuskontrollált testmozgással sokkal hatékonyabban tudod elérni a céljaidat, legyen szó akár fogyásról akár állóképesség akár gyorsaság növeléséről (mindháromhoz más pulzustartományban kell dolgoznod).

Ne fuss minden nap, és esetleg kombinálhatod a nem futós napokat más kardio mozgással, pl kerékpározással. De heti egy nap teljes pihenő ajánlott.

Hajrá, sok sikert!

2017. aug. 30. 11:59
 15/15 anonim ***** válasza:
Én futottam 165/72-vel. Igaz, 35e Ft-os, láb statikájához választott futócipővel, és már előtte is edzettem, tehát nem futással kezdtem mozogni 0-ról. Egy hónap alatt már le is fogytam 68-ra. Nem lett semmi bajom.
2017. aug. 30. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!