Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megpróbáljam 20 évesen a...

Megpróbáljam 20 évesen a fallabdát?

Figyelt kérdés
Hogy őszinte legyek, meg sosem mozogtam, meg is látszik rajtam, 120 kilogramm vagyok (és 166 cm magas), de változtatni szeretnék. Arra gondoltam, hogy a fallabdát szívesen kipróbálom. Szerintetek segítene? Ajánljatok valakinek, aki még sosem sportolt? Esetleg milyen tanácsokat tudnátok adni? Előre is köszönöm!

2017. aug. 5. 22:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán.Az még normál súlyú embereknél is elég intenzív.Ilyen beteg állapotban meg mint amiben vagy 5-10 perc után véged is lenne.A te állapotodban diétával indítanék,és amikor lement egy 20as,akkor elkezdenék egy teljes test edzést saját testsúllyal,vagy konditeremben.70-75 kiló körül mernék kezdeni intenzívebb kardió edzésekbe,mint a fallabda,kocogás,aerobic.
2017. aug. 5. 23:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Biztos nem egy folyamatos irányváltásokkal, kitámasztásokkal operáló nagyon intenzív sporttal kezdeném a sportéletet

Egyrészt csinálni sem bírnád, mert csak állnál egy helyben, másrészt hamarabb lenne térd vagy boka sérulesed, mint hogy 5x meglenditsd az ütöt.

Ellipszis tréner, spinning, gyaloglás, lépcsőző gép a te asztalod, meg egy jó dietetikus (és nem netes fórum) által összerakott étrend. Aztán ha ledobtál 50 kilót lehet kezdeni gondolkozni, hogy merre tovább

(a tapasztalatok alapján max 5 kiló fogyásig tart a lendület, szóval egyelőre mindig a következő 5 kilóra koncentrálj csak)

2017. aug. 6. 08:14
 3/3 Zsindelyes Andrea válasza:

Vitatkoznék... Nyugodtan kezdj bele. Legjobb, ha oktatóval csinálod, aki pont oda fogja ütni neked a labdát és pont annyit fog mozgatni, amennyire szükséged van.

Rengetegen csinálják műtött térdel, vállal, gerinccel, sérülések után, fogyókúrás céllal. Ha tudsz találni olyan kezdőt, akivel nem ölitek meg egymást a versenyszellem miatt, akkor így is elkezdhetitek.

Tény, hogy nagyon intenzív sport - ha úgy csinálják. De lehet akár egy helyben is állni és csak ütögetni a labdát. Viszont mindent átmozgat, rengeteg kalóriát éget és nagyon változatos sport.

Mindenképpen érdemes a kipróbálásra. Minden klubban lehet ütőt bérelni, mellékidőben a pálya kb. 1,500.- egy órára, úgyhogy ennyit kockáztatsz... Szerintem csapj bele!

2017. aug. 15. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!