Lehetséges az hogy valaki jól bunyózik harcművészet "tudás" nélkül?
Figyelt kérdés
2010. máj. 22. 18:29
2/8 anonim válasza:
Attól függ, mit értesz ez alatt. Jól, annyira, hogy megverjen téged, miközben te 2 éve bokszolsz? Igen, előfordulhat. Jól, annyira, hogy egy nehézsúlyú thai box versenyzőt megverjen? Kizárt.
A legtöbb harcművészet egyébként csak sok idő után lesz hasznos. Az elején még kifejezetten ront a túléléseden, mert próbálod erőltetni azokat a technikákat, de amig nem mennek elég jól, többet ártanak, mintha egyszerűen ösztönösen védenéd magad, eléd tartva a karjaidat. Persze ha már menni fognak jól, egész más lesz a helyzet, de ez általában évek.
3/8 anonim válasza:
Lehetséges.Haveromnak volt egy 10 kilós kicsi boxzsákja a szobájában.Éveken keresztűl,amikor elment mellette belevert egyet.Kb 7-8 éve a házuk melletti suliban vége volt a kyo karate edzésnek.Összekapott a feketeöves edzővel és kb 3 perc alatt kikloffolta a fickó arcát.Az edző egy lábsöprést próbált bevinni,de lerepűlt a cipője,a végén haverom avval ütötte a fejét.Térden kúszott el a kocsiához.Mondjuk az előny abban volt,hogy a kyoban nincs fejre ütés,és zavarbajött.
4/8 anonim válasza:
NaNá!Én nem bunyózok, csak elfigyelek, elgondolkodok 1-2 "utcai harc" fogáson és kész.7.es vagyok és a legkeményebb az egész iskolában:DD
5/8 anonim válasza:
Haha, utolsó ezen jót röhögtem :D
6/8 anonim válasza:
ha nem tudsz verekedni és muszály verekednek többször egy idő után kialakul egy egyéni stílusod amit alkalmazol
7/8 anonim válasza:
Amit a 3. válaszoló mondott abban van valami igazság, mert egyik osztálytársam 1-2 évig járt kötöttfogású birkózásra (már 3 éve abbahagyta, és összevert egy nála egy fejjel magasabb és kb. 10-20 kg-val nehezebb thai boxoló csávót (ő évfolyamtársam) aki már 8 éve nyomja (Nyert is valami versenyt is). Megfogta a thai boxoló csávót a derekánál úgy földhöz b@szta, hogy a srácnak a eltört a csuklója, valamint beverte az állát a padlóba, haverom max. a combjára kapott egy rúgást, de nem nagyon kottyant meg neki. Szerintem sem érnek túl sokat éles bunyóba ezek a küzdősportok. Mindenki jön a muay thai-al, hogy így kemény úgy brutális. Túlságosan túlbecsülik a thai boxot (nem azt mondom, hogy lebecsülendő, mert én is tudom, hogy kemény, de vannak ennél hatásosabb harcművészeti stílusok is).Ugyanezt a thai boxoló srácot a suliban (ez a srác egyébként igen balhés), szintén megp*csázta egy nála szintén alacsonyabb, bár ez már testesebb srác aki kézilabdázott. Szóval szerintem igazi, éles utcai bunyóba, nem feltétlenül számít sokat, hogy ki milyen küzdősportot űz, inkább az agresszió és az elhatározás számít.
8/8 anonim válasza:
A bunyóban leginkább a tapasztalat számít. Hiába karatézik valaki 40 évet, még simán leüti egy részeg paraszt a kocsmából, mert neki van tapasztalata, a karatést meg még egyszer nem ütötték meg úgy istenigazából így csak nézni fog mint borjú az újkapura. Persze ez csak egy példa volt. a Lényeg: lehet hogy egy olyan ellen aki több éve harcművész simán leveri a helyi menő csávót, de ha nem küzdött még egyszer sem, akkor nem biztos. A harcművészet nem garantálja az önvédelmet, de ad egy esélyt, hogy te lehess a győztes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!