A túlsúlyos emberek tényleg erősek, vagy csak szépítik?
Csak mert csomószor hallom hogy egy dagadt emberre azt mondják hogy erős. Meg az erőemelőkön is van felesleg elég rendesen. Meg egyszer amikor mentem sportorvoshoz és behívott engem meg még egy gyereket a doki,akkor megkérdezte tőle a doki,hogy mit sportolsz,hogy ilyen erős vagy? A gyerek kb. 170 centivel volt 110 kiló. Rám érdekes mód nem mondta hogy erős lennék szerinte,pedig 180 cetivel 78 kiló vagyok 12% testzsírral,tehát viszonylag izmosnak mondható naturálba szerintem,illetve relatíve nagy súlyokkal tudok dolgozni a konditermes edzéseknél.(pl. 100 kilóba beleguggolok 6-8-szor,fekvenyomásba 100 kiló a rekordom)
Tehát a túlsúlyos emberek valóban erősek,vagy csak szépítik azt hogy nagy a súlyuk?
Aki túlsúlyos, simán lehet erős. Nekem normál súlyom van, és nem érzem magam különösebben erősnek. De egy vékony ember is lehet erős. Szerintem ez megterhelés kérdése. Aki hozzá van szokva, annak könnyebb.
És aki túlsúlyos, vagy van rajta egy kis felesleg, az még nem egyenlő azzal, hogy valaki kövér és alig tud megmozdulni.
Sógorom 130kg soha semmi fizikai munkát nem végzett, egy hokedlit a konyhánkból a nappalinkba hoznia már lihegéssel jár.
Az egyik gyerekkori haverom 160kg dagadék, 150kg al nyom fekve, 140el guggol, felhúzásban meg most érze el a 200-at...
Én 110kg vagyok, 50-60fekvőtámaszt letolok egyhuzamban, 20-25húzódzkodást, 20-25 tolódzkodást, pedig egyáltalán nem edzem az utóbbi 2 évben, szimplán csak ács vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!