14 éves vagyok. Nagyon szeretnék edzeni, hogy erősebb legyek. Lehet ebből bármi bajom?
Letöltöttem egy alkalmazást otthoni edzésekkel. (Fekvőtámasz,az egyik kezemen meg kell tartani az egész súlyomat).
Lehet ebből bármi baj a fejlődésemre ha rendszeresen csinálom ?
Szeretnék erősebb lenni mert kézilabdázom.
14\L
Erre sajnos elég nehéz válaszolni. Az edzés önmagában véve jó dolog, de nem árt, ha van melletted egy edző/ kondi instruktor/ tesitanár, mert ha rosszul csinálod az adott feladatokat, akkor:
1. Nem biztos, hogy a megfelelő helyekre hat, vagy hat egyáltalán.
2. Az ízületekre mindig fokozottan oda kell figyelni. Kezdetnek nem biztos, hogy a fekvőtámaszozás a legjobb megoldás.
3. Le is sérülhetsz, megránthatod az izmaidat, ilyesmi.
A kézilabda edzéseken erősítetek is, ennyi idősen ha nincs súlyproblémád szerintem az bőven elég. + ha a sulidban van esetleg lehetőség délutáni szakkörre, akkor iratkozz be, vagy beszéld meg a tesitanárral, hogy foglalkozzon veled. (Nekünk pl volt konditerem a sulinkban, délutánonként bejárhattunk tanári felügyelet alatt, és segítettek nekünk, pedig egy noname vidéki suliról van szó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!