Szeretnék elkezdeni futni. De hogyan?
Hello.
Szeretnék a nyáron (de még suliidőben is) elkezdeni rendszeresen futni. A helyzet, az hogy kb 6 éve nem sportoltam semmit és nagyon ki vagyok jőve a formából. (Tornaórákon pl hamar elfáradok, sokszor szúra az oldalam, kifullaszt egy kis emelkedő is stb.) Egyébként nem tűnök kövérnek (16/lány, 168 cm/55 kg). Inkább edzetlen és gyenge vagyok szerintem, mint elhízott, persze vannak plusz kilóim is.
Szóval a kérdésem, hogy hogyan fogjak neki a futásnak? Nézegettem a neten is, de titeket is megkérdeznélek. Esetleg van köztetek gyakorlott futó?
Mennyit fussak az elején? Mit tegyek a szúró fájdalom ellen? (Esetleg csak hagyjam figyelmen kívül?) Mennyire erőltessem meg magam?
Sajnos vannak rossz tapasztalataim a tornaórákról a futással kapcsolatban. Egyszer annyira próbálkoztam, hogy utána heteken át fájt egy izom a lábamban. (42 mp/250 m-t futottam akkor, az osztálytársaim szinte mind jobbat.) :(
Egy pár dolog, ami lehet, hogy fontos:
Gyaloglásban eléggé gyakorlott vagyok. Minden nap gyalog járok a suliba, ami kb 5 km naponta.
Lúdtalpam van, ezért talpbetétet hordok, és egy futócipőt is vettem magamnak.
Ha valakinek vannak tapasztalatai, örülnék, ha megosztaná. Vagy az is jó, ha elirányítotok egy olyan weboldalra, ahol (nagyon) kezdők számára is vannak jótanácsok. Előre is köszi a válaszokat.
Köszi, rákerestem a weboldalra, és nagyon tetszik.
Egyébként 1 perc 42 mp-t futottam :)) csak lemaradt az 1-es :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!