Segítség! Mit tegyek, ha durván el kezdtem hízni?
Figyelt kérdés
Augusztusban még 58 kg voltam, egy laza 5 kg felesleggel (nyáron szedtem fel), szóval épp az átlagos kategóriában. Ekkortájt vettek fel éjszakai műszakba, stb. Aztán szeptemberben újra konditerembe kezdtem járni, tömegelő étrend mellé, csak sajnos hamar félbeszakadt mindez, komoly betegeskedés miatt. Januárban már nem voltak jók rám a ruháim, aztán nehezebben szedtem a levegőt, egy ideje pedig nagyon fájnak már a lábaim is. Télen voltam dokinál, vérvétel nem mutatott semmi extrát. Tornázok most már fizikai munka mellett, szigorítottam az étrendemen is, de semmi hatása. Minden hónapban hízok vagy 1 kilót, mostanra elértem a 67-et is így. Úgy érzem, hogy megállíthatatlan, fáj mindenem, elformátlanodtam... Segítsetek, kérlek!2017. máj. 10. 08:16
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tömör, rövid választ! Nem tudom, elolvastad-e amit írtam, de sosem zabáltam! Sőt, épp az ellentéte volt a probléma korábban. Kb. 2-3 óránként eszek kisebb adagokat, legtöbbször liszt-, cukormentesen, sok zöldséget, gyümölcsöt, magvakat.
2017. máj. 10. 11:04
3/11 anonim válasza:
Attól, hogy 2-3óránként eszel és cukormentesen, még ehetsz túl sokat...
Nem atom tudomány ez, ha több kcalt viszel be mint amit felhasznállsz, hízol, ha kevesebbet, fogysz.
4/11 A kérdező kommentje:
Nem számolok kalóriát, de betartok egy bizonyos keretet, odafigyelek a fehérje-szénhidrát-zsír arányra is. Tömegelő étrendet abbahagytam az edzéssel együtt, visszatértem a régihez. Ezzel eddig tartottam a súlyomat (53 kg) vagy fogytam, attól függően, hogy mennyit mozogtam. Most a munka végett többet, mint általában, mégis hízni kezdtem. Nem tudom, hogy mi változott, mire reagál ilyen rosszul a szervezetem, már mindennel kísérleteztem, ami eszembe jutott. Néha tartok böjtöt is. Júniusban megyek ultrahangra, hátha ott kiderül valami...
2017. máj. 10. 12:21
5/11 anonim válasza:
-Mennyit szoktál aludni? Az alváshiány elhízáshoz vezet, mert a szervezet nem kap elegendő pihenést, ezt stresszként fogja föl, és elkezdi a zsírraktározást.
-A túl stresszes életvitel is elhízáshoz vezet, mert a szervezet biokémiai reakciói a túlélést szolgálják, ezért energiatakarékos üzemmódra vált, ami egyet jelent a zsírraktározással.
- Nem szedsz olyan gyógyszert, aminek a mellékhatása lehet a súlygyarapodás? Pl.: ilyenek az antidepresszánsok, hangulatfokozók, vérnyomásgyógyszerek, fejfájás elleni készítmények és egyes diabétesz kezelésére szolgáló tabletták.
6/11 A kérdező kommentje:
Vitaminokat szedek, pl. vasat (vashiányos vérszegénység + alacsony vérnyomás miatt), kalciumot, D3-mat, omega 3, 6 zsírsavasat, Biovanne kapszulát, néha ilyen zöldkávé kivonatosat is, meg C- vagy sima multivitamint. Fájdalomcsillapítót ritkán, ha migrénem van. Általában megvan 5-7 óra alvás, ha megengedhetem magamnak, ami elég is nekem. A stressz az egy olyan tényező, ami sajnos mindig jelen volt az életemben és sehogysem tudtam kiiktatni. Igyekszem sokat pihenni, relaxálni... Viszont egész májusom eddig úgy telt, hogy 0-24 idegeskedtem, romlott a munkahelyi teljesítményem, kisebb baleseteket szenvedtem, borzalmas a közérzetem.
2017. máj. 11. 07:43
7/11 anonim válasza:
Iktass be több aerob edzést, ha a kaja rendben.
8/11 anonim válasza:
5-7 óra alvás nem elég senkinek... max nyugtatgathatod magadat ezzel 1-2 évtizedet, de szép lassan egy rakat civilizációs betegséged lesz, csak emiatt.
9/11 A kérdező kommentje:
Magamtól szoktam felébredni, ha visszafekszem, az már csak nyűglődés. Általában reggeltől kora délutánig kellemes az alvás. Így vagyok összerakva, amióta az eszemet tudom. Aerob edzés gyanánt lépcsőzni szoktam, de ennek ellenére még mindig megy föl a mérleg nyelve... 68,5 kilónál tartok, júniusra 70 felett leszek. :(
2017. máj. 23. 17:38
10/11 A kérdező kommentje:
És bejött. Az utóbbi 1 hét alatt 4-5(!) kilót híztam, a mérleg 69.9-et mutat. A vizsgálatok szerint minden rendben, ajánlottak nőgyógyászt és hormonvizsgálatot, de egyébként teljesen elkeseredett és tanácstalan vagyok.
2017. jún. 28. 11:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!