Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szerintetek ilyen súlyfelesleg...

Szerintetek ilyen súlyfelesleggel tényleg többet ártok magamnak, ha elkezdek futni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 178 cm magas, 86 kg súlyú lány vagyok. Elhatároztam, hogy lefogyok és le is fogok, viszont a tesitanárom azt mondta, hogy a futással többet ártok magamnak, mintha nem is csinálnék semmit. Szerinte a térdem nem bírná ezt a kiképzést és később, idősebb koromban rendkívül fájna. Teljesen egészséges vagyok, nincsenek ízületi fájdalmaim, sem kopás tényleg semmi. Nektek mi a véleményetek erről? Érdemes elkezdenem a futást? Mondjuk napi 25 perc futás, aztán kardio nap végén pedig fél óra bicózás. Hozzátéve az egészséges étkezést. Így lenne valami eredmény?
2017. ápr. 18. 11:38
 1/6 Cortez70 ***** válasza:
Lenne eredmény, de eleinte a futás helyett lehetne gyors gyaloglás. A bicaj az okes.
2017. ápr. 18. 11:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2017. ápr. 18. 11:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kezdj tempós gyaloglással, az nem annyira megterhelő, majd ha lement már a súlyodból akkor kezdheted a futást is óvatosan.
2017. ápr. 18. 13:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Én 120kg al kezdtem futni,...

Futásnak mondjuk nem nevezném, kb 40 métert kocogtam aztán 2-3 percet sétáltam... és ezt 30-40 percen át.

Fél év alatt jutottam el 90kg-ig és az első maratonomig.

2017. ápr. 18. 14:13
 5/6 A kérdező kommentje:
#3-as Köszönöm a tanácsaidat, amint újra normális lesz az idő elkezdem az edzést :)
2017. ápr. 18. 19:32
 6/6 A kérdező kommentje:
#4-es: Wow! Őszintén gratulálok! Remélem nekem is sikerülni fog a célom elérése :)
2017. ápr. 18. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!