Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hallottam h tojásfehérje +...

Hallottam h tojásfehérje + energia ital segit a gyurásban. Ez igaz?

Figyelt kérdés
2010. máj. 7. 22:59
1 2
 11/15 anonim válasza:

Én edzés előtt szoktam inni energia ital de nem az átlagos cukor bombára gondolj hanem amiben édesítő szer van és taurin, és nekem segített főleg hogy én reggel 6-7 körül járok gyúrni és így jó ha megiszok egyet edzés előtt amikor pl nem ittam edzés előtt sokkal rosszabbul ment a gyúrás (nem sokkal 3-4%-al)

Az édesítőszeres energiaitaltól pedig ne félj ugyan olyan íze van mint a cukrosnak(de az még jobb ha van benne taurin is)!

Én a nyers tojást nem javaslom mert:

1: Nagy a fertőzés veszély

2: sz@r az íze

Én is a fehérjeport ajánlom mert az íze is elviselhető + egy pohár fehérje turmix-bó több fehérjéhez jutsz mint pl 4 tojásból.

Ha veszel előbb próbáld ki vízzel de ha nagyon szörnyű idd 1,5%-os tejjel (én is azzal iszom) bár szinte mindenki vízzel issza de ne törődj vele hogy ki mit csinál idd azzal amivel kevésbé rossz számodra!:)

2010. okt. 24. 00:18
 12/15 anonim válasza:

Na jósok nyelvtani hiba lett

*:

*energiaitalt, *cukorbombára, *édesítőszer *és így jó ha megiszok egyet edzés előtt amikor pl nem ittam edzés előtt rosszabbul ment a gyúrás (nem sokkal 3-4%-al)

*ugyanolyan, *fertőzésveszély, *fehérjeturmix-ból.

BOCS A HIBÁKÉRT!

2010. okt. 24. 00:28
 13/15 Csokifudzsi169 válasza:

Igen használ a tojás. De a sárgájával együtt edd meg mert abba jelentősen több fehérje található! És ne rántott tojásként edd hanem nyersen mert úgy a benne lévő fehérje jelentős része kárbavész ha nem nyersen eszed! Bár igaz h picit nehezen emészthető a nyers tojás de semmi bajod nem lesz tőle! Én már 4 éve edzek rendszeresen és régóta eszem a nyers tojást. Edzés előtt félórával-órával 3 és edzés után 1. Én úgy eszem ha botmixerrel össze turmixolom és úgy iszom meg. Tehetsz hozzá esetleg kevés cukrot is de szerintem felesleges! Van egy olyan "recept" is ami úgymond fehérje bomba!

-3-4dl tej

-3 egész nyers tojás

-2-3 banán

-1 evőkanál méz

És ez persze össze turmixolva fogyasztandó. Keverhetsz hozzá különféle táplálék kiegészitőket is ha esetleg szedsz valamit. Habár én 4 év alatt soha nem szettem semmi mesterséges dolgot :)

2012. jan. 30. 18:39
 14/15 anonim ***** válasza:

Nos emberek elég nagy tévedésben vagytok! Röviden:

A tojásról ugyanis megállapították, hogy a csirke seggéből jön ki, amikor feltöröd menthetetlenül belepottyan pár szilánkocska. A baktériumoknak pedig ideális táptalaj a tojás. De ha eltekintünk ettől, akkor is a tojásban van egy fehérje az avidin ami megköti a biotint, ami számos anyagcsere-reakcióhoz nélkülözhetetlen.( A biotin-avidin kötés amúgy a legerősebb ismert kötés a biokémiában). Az avidin hő hatására hatástalanná válik, szóval süsd főzd!

Régen én is csináltam a cukros, turmixos, bögrés, nyerstojásos bevitelt de aztán rájöttem, hogy nem kéne.

[link]

[link]

2012. márc. 13. 00:06
 15/15 anonim ***** válasza:
2012. márc. 13. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!