Kondizók/testépítők! Hogy szoktatok edzés előtt be melegíteni?
én 3 évig edzettem, most egy fél éves szünet van a suli miatt, de azért nem felejtettem el szóval leírom :)
nálam két lehetőség van.
1. biciklivel megyek a terembe, ez már maga egy bemelegítés, mivel kb 15 percet kell tekerni, ha megérkezek akkor egy laza gimnasztika és mehet
2. autóval/busszal megyek, ekkor először karkörzéssek, törzskörzés, kicsit átmozgatom az izületeket, térdkörzés, ilyesmik. aztán megyek futógépre/ellipszisre és 5 perc viszonylag intenzív mozgás, utána meg kezdem a hasizommal, és ez alatt jól bemelegedik minden. Még sosem sérültem meg ilyen okból kifolyólag, szóval ez egy működő módszer.
u.i.: meg persze minden gyakorlatot úgy kezdek, hogy először egy párszor csak a mozdulat, aztán minimális súllyal nagy ismétlésszámmmal egy bemelegítő sorozat.
Ha nem edzel súlyzókkal, csak futógépen és ellipszis tréneren, akkor nyújts előtte kicsit. Néhány guggolás, 10-12 kitörés súlyzó nélkül, az ízületek átmozgatása. De ezt így leírni nem lehet, meg kell mutatni. És közvetlen előtte, ne otthon.
Edző
ha egy edző azt mondja h segít az azt jelenti h órát ad neked, ami pénzbe kerül.
De ha jó helyen utánaolvasol (body.builder.hu alapismeretek) akkor gyakorlatilag nem kell edző segítsége. Persze egy edző nyilván azt mondja hogy kell :) És ha nem elég jó a vizuális memóriád hogy a látott mozdulatokat magadtól végrehajtsd akkor persze nem is árt ha nézi h mit csinálsz.
és ne otthon melegíts be, mert a buszozás alatt tökéletes kihűlsz. közvetlen edzés előtt melegíts be.
+ nagyon jól írta valaki hogyha nem súlyokkal edzel, akkor nyújthatsz is előtte. Viszont ha súlyokkal akkor ne nyújts előtte, csak edzés végén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!