Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hány évig kell önvédelmet...

Hány évig kell önvédelmet tanulni, hogy "nagy eséllyel" ne legyen bajom ha megtámadnak?

Figyelt kérdés

Nem úgy értem, hogy a 8 kerben a legrémesebb utcában se késeljenek meg, de ha zűrösebb balhés helyen megtámadnak, mennyi tudás kell, hogy jó esélyem legyen megúszni?

Hány év tanulás, gyakorlás után tudja magát megvédeni az ember?

2017. jan. 29. 22:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

10#: Az is én voltam, aki írta, hogy 3 óv után mindent elfelejtettem.:)

Most már 24-nél járok, 93ban kezdtem.

De ez minden sportra igaz, csinálhatsz bármit, ha meglepnek, reagálni sincs időd. Ha 3-5 éve csinálod (nem csk csinálgatod) akkor már kialakul egy olyan Reflex hogy mit kell csinálni.

Ne gondold hogy a karatésok komplex mozdulatsorokban gondolkodnak ilyenkor. Ha hirtelen kell dönteni, akkor van kb. az egyenes a köríves útés, meg az alsóhorog, meg kb. 3 féle rúgás külömböző magasságokban.

A többi dolog a bemutatóra van, meg a versenyre, ahol mind a két fél tudja mire számíthat, és ők próbálják egymást kijátszani.:)

2017. jan. 31. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!