Horváth Patrik Levi kérdése:
Box (ökölvívás) + "testépítés"?
1/12 A kérdező kommentje:
Visszaolvasva nézem elég bután fogalmaztam. Az edzések úgy jönnek ki hogy hétfőtől péntekig tdk, mellette hétfő,kedd-csütörtök péntek kondi, szerda szombat box otthon, felszerelésem van hozzá, pontozó, zsák, reflexlabda, stb, és barátom átjárna hogy tudjunk sparringolni, ő 2 éve boxol:D
Te most trollkodsz, vagy tényleg ilyen hülye vagy?
2017. jan. 18. 11:15
3/12 A kérdező kommentje:
Nem én tényleg nagyon komolyan veszem ezt. 7 éven át majdnem minden héten 5 box edzésem volt. Szerintem mostanra elég gyors vagyok és az állóképességem sem rossz. Most szeretném ha rúgni is tudnék mellé mert szerintem ha a tdk-t meg a boxot kombinálom az elég erős dolog. És lenne lehetőségem heti 5 edzésre. De mellette boxban is szeretném magam fent tartani otthon egy 1-1,5 órás edzéssel. És konditeremben pedig erősíteni szeretném az izmaim. Tényleg minden vicc nélkül kérdeztem. És szeretnék rá normális véleményeket, válaszokat kapni.
Hát jó! Furcsa, hogy ennyi év "verekedés" után még nem jöttél rá. Ha az a legfőbb célod, hogy meg tudd magad védeni, akkor nem az erő számít, hanem a technika és a sebesség. Felesleges napi több órát edzened, és kidöglesztened magad, hogy "lábra sem tudsz állni". Ha 100 kilósra hízol, az inkább hátrányodra lesz, mint előnyödre, mert lassabb leszel. Amúgy a 100 kg teljesen irreális, egyszerűen kövér leszel. Csak szteroidokkal menne, annak pedig ismerjük az egészségkárosító hatásait.
2017. jan. 18. 11:37
5/12 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a válaszod. Akkor valami javaslat mitől fejlődnek? Konditerembe egyáltalán ne is járjak? De a 65 kg sem egy ideális súly. Egy nálam 40 kg val nehezebb ember ellen nemtudom lenne e esélyem. Tudnál valamit javasolni? Szerinted ideális súly? Konditerem?
A célt határozd meg! Mit szeretnél?
1. Hivatásos sportoló lenni, versenyeket nyerni?
=> Elmész egy egyesületbe, és tényleg edzel napi több órát.
2. Technikákat, mellyel meg tudod védeni magad?
=> Magas szinten elsajátítasz egy harcművészetet, vagy küzdősportot (box, taekwondo, kick-box, Wing-Tsun kung-fu, stb.).
3. Esztétikus külsőt szeretnél?
=> Testépítés.
Persze lehet kombinálni is ezeket. De ha holtfáradtra edzed magad, valószínűleg nem fogsz fejlődni, mert ahhoz pihenésre is szükség van.
2017. jan. 18. 11:49
7/12 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a választ. Az utolso ketto eleg jol hangzik.:D akkor elmegyek kondiba meg TDK ra. De remelem nem megy a box rovasra:)
"Szerintetek ekkora súllyal, és tudással még lenne aki meg tudna verni, esetleg tudnának?"
Mindig lesz, aki megtud verni. Mindenkit meg lehet verni. Én iskolás koromban elég sokat verekedtem és megtanultam, hogy mindenki leverhető, akár mekkora, akár milyen erős vagy technikás.
2017. jan. 18. 18:55
eleve hogyan kondiznál?
délelőtt iskolában vagy,nem tudsz terembe menni,délután meg ks edzés.
ha délután kondiznál utána ks edzés pedig ökörség.
meg az is az lenne ha a hatékony ökölvívást lecserélnéd a kevésbé hatékony tkd-re.
buta döntés lenne,ami a hatékonyság kárára menne.
egyszerűen válts át ökölvívás alapú,de ütő rúgó ks-re,mint a savate,vagy a tájbox.
erre járj heti 3x hétfő szerda péntek.
kedd csütörtök szombat meg konditerem,tömegnövelő étrend.
és 75 kiló a max amit el tudsz érni ilyen magassággal zsírgolyóvá válás nélkül.
2017. jan. 18. 20:14
10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Utolsó válaszadónak leginkább. Nagyon hasznos volt számomra. A thai box egyebkent mivel jobb mint a taekwondo?
Kapcsolódó kérdések: