Zsírégetésre melyik: intervall kardió vagy egyenletes mérsékelt intenzitáson kardió?
A táplálkozáson múlik minden, ha hiszed ha nem... Amúgy meg a kardió edzés az 140-es pulzustartomány felett van, az aerob edzés ami kell, az 110-140 között van. Hogy intervallum, vagy sem, az tök mindegy.
Személyi edző
heti 4 elég..hát nm tudom
én vagyok személyi edző, de pl indultam a superbodyn
heti 10-12 szere kardióztam,mikopr megállt a fogyás,emellett 4 sulyzós edzés is volt
Tapasztalataim szerint, heti 4 aerob nem elég, és 20 meg 30 perces aerob edzés is kevés.
Én 8 éve edzek, jó pár tömegelésen és szálkásításon (diéta) már túl vagyok.
Diétás időszakban így edzem:
- heti 7-8 aerob edzés
- heti 5 súlyzós edzés.
Aerob edzés 1 óra ( én 1 óra 20 percet szoktam), tehát 20-30 perc nem elég.
Súlyzós edzés min. 1 óra.
Nézzetek utána, mi a kardió és aerob edzés.
Mindezek mellett ott az étrend!
Nézzetek utána az étrendnek is.
Ha nincs jó étrend, akkor esélytelen a diéta.
22:26 pl Te se csodálkozz azon, hogy megállt a fogyás.
Így, hogy ezekkel, az alap dolgokkal nem vagytok tisztában, nem igazán lehet sikeres a diéta.
Pl. én leírtam nektek, hogy szálkásításkor hogyan edzek, de ha nem tudjátok pl. mi az aerob edzés, akkor feleslegesen írtam le.
Aerob edzéshez nem szükséges konditerem. Sőt!
Én az aerob edzést sosem konditeremben végzem. Általában biciklizek.
Ha heti 4x tudsz konditerembe menni, akkor olyankor, súlyzós edzést végezz.
Aerob edzést meg tudod úgy oldani, hogy pl. a gyerkőccel elmentek levegőzni és egy kicsit tempósabban tolod a babakocsit. kb. 1 óráig.
Ha esetleg nagyobb a gyerek, akkor már tudtok biciklivel is menni, hátsó ülést felszerelni a bringára és kész.
Minden nap 1 óra legyen a séta vagy biciklizés.
Ha vidéken éltek annál jobb, városban már kevésbé. Én vidéken élek, minden reggel megyek biciklizni, szerintem élvezni fogod nagyon.
Minden szempontból hasznos, én annyira megszoktam már a reggeli aerob edzést, hogy nélküle nem is lenne igazi a napom
Személyi edző: azt azért tudhatnád, hogy a pulzus tartomány személy függő, tehát egy idősebb embernek sokkal alacsonyabban is lehetnek az intervalljai.
Kérdező:
Az alacsony intenzitású nagy ideig tartó álloképességi mozgások mellék hatása pl a magas zsírfelhasználás (ez nem egészen preciz, de a lényeg remélem érthető)
Amennyiben fogyni akarsz, akkor erősítés + aerob és nonaerob mozgás kombinációja a leghasznosabb:
A fenti oldalon találsz egy igen érdekes és részletes leírást a témában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!