Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sportoltatok már úgy, hogy...

Sportoltatok már úgy, hogy közben és utána is, akár heteken keresztül fájt?

Figyelt kérdés

Nem, nem arra gondolok, mikor csinálsz x számú gyakorlatot, már fáj az izmod, de azért csinálod tovább, hogy fejlődj.

Arra gondolok, hogy volt-e valakinek olyan, hogy edzés közben, majd utána is fájdalmat érzett, napok múlva, vagy akár hetek múlva is, de mégis folytatta az edzést?

Annyi ilyen kérdést látok itt, akik csak úgy beírogatnak, hogy valamilyen _folyamatos fájdalmuk_ van, akár több hete, akár több hete is, de ők azt hiszik, majd "kimozgatják", és attól minden oké lesz? Az ilyen ember vajon azt hiszi, hogy egy lábtörést is ki lehet mozgatni? :D

Miért nem értik az emberek, hogy a fájdalom az egy jelzés? Egy problémát jelez, amit meg kell oldani, mielőtt továbbmegy az ember...? És, ha ez a probléma nincs megoldva, abba bele lehet rokkanni? Aki ezt csinálja, az azért csinálja, mert mazochista?

Most nem az élsportolókról beszélek, akiknek ez a munka, és akik minimum le is sérülnek a karrierjük végére, mert persze "muszáj" nekik ráterhelni, nincs, aki helyettesítse a jobbakat, hanem azokról, akiknél ez inkább hobbi.

2016. nov. 3. 14:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen sportra gondolsz, de nekem tavaly megfájdult a kezem, azóta is fáj. Az edzéseket folytattam, igazából vagy abbahagyom vagy csinálom így. Voltam orvosnál, de nem vettek komolyan, amíg tudom mozgatni, addig még röntgent sem csinálnak.

Nem vagyok mazochista, de mit tudok csinálni? Szeretem a sportágamat, fejlődni szeretnék, azért nem fogom abbahagyni, mert fáj a kezem.

2016. nov. 3. 17:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, erre gondolok. Röntgent csinálhattak volna, az nem csak a töréseket látja. Mit sportolsz?
2016. nov. 3. 18:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Műkorcsolya. Versenyzek, de nem élsport.
2016. nov. 3. 18:26
 4/5 A kérdező kommentje:

Kézfájdalmam nekem is volt, röntgenen se látszott semmi. Egyébként normális helyen nem csak akkor röntgeneznek, ha törés ván, mert a kopások is látszanak a röngtenen meg ilyesmi, nyilván fiatalon ritkább a kopás, de előfordulhat.

Aztán kiderült, hogy ínhüvelygyulladásom van. Kaptam rá injekciókúrát, és helyrejött. Lement a gyulladás, pedig előtte akkor is fájt, ha mozgattam, akkor is, ha nyugalomban volt. Érdemes lenne másik orvost is megnézni, hátha.

2016. nov. 3. 20:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Pedig a fájdalom az nem azt jelzi, hogy hagyd abba, amit csinálsz. Ma edzettem a fabábumon és amikor a sípcsontom edzése jött, akkor a 3. rúgás után már csillagokat láttam és még csak azért is rávertem utána még kettőt, hadd fájjon. Akkor erősödik. Ennyi. Fekvőtámasznál ugyanez: annyit csinálsz, amennyit csak bírsz, és amikor már megdöglesz, akkor kell még 3-at.
2016. nov. 3. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!