Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Gerinc (hát) erősítő gyakorlatok?

Gerinc (hát) erősítő gyakorlatok?

Figyelt kérdés
Mostanában fáj a gerincem alsó fele (nincs ferdülése és kopás sem, 19 éves fiú vagyok, a probléma az, hogy a gerincem alsó fele kicsit talán jobban alácsúszik a felsőtestemnek, így nagyobb súly nehezedik rá), és mivel nem tudok edzeni menni egy ideje, mint eddig, lassan mennek le az izmaim. Milyen gyakorlat van alsóhát (vagy a teljes hát) megmozgatására, amit otthon lehet végezni? Én csak a "deszkát" ismerem.
2016. nov. 2. 21:13
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Orvos mit mondott? Gyógytornára menj el szerintem. Orvossal, gyógytornásszal beszélj erről. Ha engedi, akkor saját súlyos gyakorlatok mehetnek. Súlyok nem tudom jót tesznek-e.
2016. nov. 2. 21:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Orvosnál kb. 5 éve voltam, semmi probléma nem volt (persze ennyi idő alatt kialakulhat bármi, de egy gerincferdülést észrevennék). Szerintem egy kis hátedzés megoldaná, ha nem, megyek orvoshoz.
2016. nov. 2. 21:41
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem vennéd észre a gerincferdülést. Ha nem voltál orvosnál, honnan tudod, hogy se kopás, se ferdülés? Ezek nem csak korfüggő dolgok. Röntgenszemed van? Szó szerint kérdezem? :D

Ha pl. hajlamos vagy arra, hogy gerincsérved legyen, az pl. könnyen kialakulhat úgy, hogy a kis fájogatásra csinálsz valamilyen "erősítgetést", aztán meg leszel lőve... Az első válaszoló tök jót mondott azzal, hogy keress orvost. De ha te úgy is okosabb vagy, akkor meg minek kérdezed...

2016. nov. 2. 23:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Beírod google saját testsúly hát gyakorlatok és találsz rengeteget.
2016. nov. 3. 05:41
 5/6 anonim ***** válasza:
2016. nov. 3. 10:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Súlyzót nem ajánlanék egyáltalán így. Majd ha megvizsgáltak, akkor kiderül, hogy mi van. Lehet semmi, de lehet, hogy van valami.
2016. nov. 3. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!