Milyen aktív hát és hasizom erősítő gyakorlatok vannak testtartás rosszabodása ellen?
és miért nem utalt be gerinctornára?
lábemelés,hasprés,híd,homorítás,plank,vízszintes húzás,felfelé néző kutya.
Néhány javaslat:
(1) Ha van rá 20 ezer forintod, akkor ajánlok egy gyógytornászt és menj el 4-5 edzésre hozzá és tanuld meg a gyakorlatait. Utána már otthon is tudod őket csinálni.
(2) Nézz meg egy kettlebell edzést. Ez nagyon jó a törzs/hát erősítésére. (Amúgy mi a problémád? Csak a tartásod?)
(3) Keress rá youtube-on a "convict conditioning bridge progress" kiejezésre, és kezdd el csinálni a fegyencedzés híd gyakorlatait a videók alapján. És/vagy vedd meg [töltsd le] a Fegyencedzés című könyvet és fegyenceddz otthon.
akkor aikiboxer 1es bekezdésű tanácsát kell megfogadnod.
elmész egy fizetős gerinctornászhoz és ő összeállít neked egy személyre szabott teljes gerinc edzést,nyújtást.
minden nap végezd és járj mellette úszni.
2-3 havonta menj vissza az edzőhöz,hogy nehezítsen a gyakorlatokon,felmérje a javulást.
Na jó konkrétan amiket leírtál, azok olyan súlyos traumák és tünetek, hogy ne egy névtelen internetes fórumon keress rájuk megoldást. Az ember háta, gerince, nyaka nem játék -- egész életedben, hosszú éveken keresztül ettől fogsz szenvedni, ha nem kezelteted rendesen.
Mindenképpen gyűjts 20-30 ezer forintot és menj el egy normális gyógytornászhoz! Tényleg ajánlok neked egyet privátban, akihez én is jártam. Tőle meg tudod tanulni a gyakorlatokat, amelyek számodra szükségesek. Ezt tényleg ne egy internetes fórumon próbáld megtanulni...
Általában véve a Fegyencedzés nagyon hasznos szerintem az egész testnek, úgyhogy érdemes beszerezned a könyvet, olvasgatni, és lassan, óvatosan elkezdeni csinálgatni, megerősödni. Az alapszabály: ami fáj, azt ne csináld... De a fegyencedzés az segít megerősítani a gerinc melletti izmokat, hátat, nyakat, vállat. De nem pótolja a profi gyógytornát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!