Szerintetek jól edzek így? Lány vagyok.
Heti kétszer 1,5 órára tudok elmenni az edzőterembe (babysitterkedés mellett ennyi fér bele, de ettől nem is szeretnék többet). És olyankor csinálok mindent. Tehát egy alkalommal nem konkrétan egy testrészemre dolgozom, hanem kb mindenhová. Fogyni nem nagyon szeretnék, a súlyom rendben van, inkább formásodni egy kicsit. A csípőmön és a hasamon van felesleg, jó lenne ezt idővel eltűntetni vagy csak csökkenteni valahogy.
Kb. 10 perc bemelegítés, 10 perc szobabicikli, 15 perc láb, 20 perc has, 5 perc karok, 10 perc hát, 10 perc fenék, 10-15 perc cardio a végére. Nagyjából így zajlik egy edzés. Alkalmanként általában 1 dolgot kihagyok (véletlenszerűen), és a percet se nézem pontosan, csak hozzávetőlegesen írtam. Szerintetek mire haladhatok így?
Illetve még egy kérdés: hogy érdemes csinálnom a gyakorlatokat, kevesebb súllyal többet, vagy nagyobb súllyal kevesebbet? Köszönöm!
4x12 t csinálj egy gyakorlatból
a bemelegítést, kardiot felejtsd el
1.5 órába 4 gyakorlat belefér
de ha időben méred a dolgokat érdemes utánaolvasnod még
Bemelegítés nélkül csináljam a gyakorlatokat? :O
És a cardioval mi baj van? Amikor a gyakorlatokkal végeztem, akkor a megmaradt időben szoktam még kicsit cardiozni.
Nekem ez nagyon fura, nálam a karok teszik ki majdnem a fél edzést, ami elég logikus is, 3-4 gyakorlat, bicepsz, tricepsz, váll, a nagy izomcsoportok sincsenek többen s teljes testesnél azokra is csak 1 gyakorlat megy. Hogy nem edzel mellre, az a te dolgod (én ki nem hagynám, inkább a lábat, mert az nem érdekel és azt utálom, de azért az is kell, mert mindenre edzünk), de a karok súlyosan el vannak hanyagolva a fentiek alapján. Milyen gyakorlatokat végzel?
Nagyobb súlyokkal érdemes edzeni kevesebbet, ha izmosodni akarsz.
Az teljesen oké, hogy heti 2 teljes testes edzésed van. Nekem rég 3 volt, de most épp valamiért nem regenerálódom olyan hamar, így 2 a norma. Kezdőknél eleve teljes testes kell, de van, akinek később is bejön az osztatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!