Ha sokat futok az javít valamit a sebességen is?
Most kezdtem el, 2 kilométerrel. Legutoljára 2800 méter volt, kb. 26 perc alatt. Nem valami jó persze. Célom az 5 kilométer elsőként, utána esetleg 10km. Fogok gyorsulni vagy csupán le fogok bírni futni 5-10 kilométert?
Nem vagyok túl szerencsés, sosem voltam túl jó futó. Akik ismerőseim futnak azok gyorsak is, bár lehet, hogy az alkatuk miatt.
Fogsz gyorsulni akkor is, ha nem a sebességed növelésére hajtasz. És persze egyre hosszabb távokat is tudsz majd futni.
Persze nem biztos, hogy látványos lesz az emelkedés, legalábbis ami a sebességet illeti, de egész már érzés lesz belülről látni.
Én 5700 méter körül futok, első időkben 38 perc körül volt meg, ma már 30 alatt beesek úgy, hogy néha 5000 körül meghajtom, aztán meg a maradék 700 méter nagy része levezetés. Ez mondjuk nem tűnik soknak kb. 1 perc 20 másodperccel jobb idő kilométerenként. De egész máshogy néz ki 5:20-al futni az ezreket, mint 6:40-el! A hobbikocogókat ezzel a tempóval már lehagyod és irigykedve néznek rád. Komoly futók persze lelépnek.
Ez km/h-ban azt jelenti, hogy 8,7 km/h-ról felmész 11,5 közelébe.
És mindezt úgy, hogy én sem a sebességre mentem, hanem inkább a távra. Egy év alatt.
Eddigiek időrend szerint:
3500 méter 30 p körül
4000 méter 31 p
4700 méter 33 p
Jelenleg 5000 métert szeretnék hasonló idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!