Ha sokat futok az javít valamit a sebességen is?
Figyelt kérdés
Most kezdtem el, 2 kilométerrel. Legutoljára 2800 méter volt, kb. 26 perc alatt. Nem valami jó persze. Célom az 5 kilométer elsőként, utána esetleg 10km. Fogok gyorsulni vagy csupán le fogok bírni futni 5-10 kilométert?
Nem vagyok túl szerencsés, sosem voltam túl jó futó. Akik ismerőseim futnak azok gyorsak is, bár lehet, hogy az alkatuk miatt.
2016. okt. 3. 15:32
2/15 A kérdező kommentje:
Tehát, akkor nem leszek jobb 2 kilométeren sem.
Mit lenne érdemes csinálni ami segít elérni egy nagyobb sebességet 2-3 kilométeren?
2016. okt. 3. 15:51
3/15 anonim válasza:
Az első hulyeseget beszel, gyorsabb leszel, mivel no az allokepesseged.
4/15 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam ilyesmire, mert gondolom, hogy mivel hosszabb ideig nyúzod magad, ezért fejlődsz, talán később savasodsz be. Ezáltal lehet, hogy jobban tudnék futni. Emiatt nem hagyom abba, végig viszem és meglátom, hogy mi lesz. Esetleg beiktatok mellé sprintelést, hogy rádolgozzak ténylegesen is a sebességre.
2016. okt. 3. 15:59
5/15 anonim válasza:
gyorsasághoz izom kell, az meg súlyzóval lesz
6/15 A kérdező kommentje:
Ezt nem hiszem. Ismerek olyat aki 11 másodperc alatt fut 100 métert és nem kigyúrt, sőt inkább nagyon vékony.
2016. okt. 3. 16:04
7/15 A kérdező kommentje:
Na mindegy. Meglátjuk. Ha nem leszek lusta leírom ide, hogy mi lett. Remélem nem jön közbe betegség.
2016. okt. 3. 16:10
8/15 anonim válasza:
Az első válaszoló nagyon buta :) Gyorsasághoz állóképesség kell. Egy testépítő csak lassan tud futni.
9/15 A kérdező kommentje:
Szerintem ő rövid távra gondol, például 100 méter. Oda kell izom is, de én úgy gondolom, hogy 2-3 kilométeren már nem minden az izom. De szoktam a lábamat is erősíteni mellette. Nem batár súlyokkal, de szoktam.
2016. okt. 4. 18:17
10/15 anonim válasza:
Persze, hogy kell izom is a 100 m-re, de sokkal fontosabb az állóképesség. Nyilván egy profi maratonista 65-70 kilósan, 90-es vo2max-szal gyorsabban fut le 100 m-t, mint egy 100 kilós testépítő 45-ös vo2max-szal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!