Miért hallhatunk minden este a sportversenyek eredményeiről, viszont évente ha egyszer a tanulmányi versenyek eredményéről?
(Tudom, nem mai kérdés, de azért válaszolok.)
Több oka is van.
1. Nekem sem tetszik, de a tanulásnak jóval kisebb nívója van jelen társadalmunkban, mint a sportnak. Félreértés ne essék, szeretem a sportokat is, de tény, hogy sportolni jóval trendibb, mint okosnak lenni. Ha visszagondolunk, iskolában - főleg általánosban - szinte törvényszerű, hogy a jobb tanulókat piszkálják. Sokan egyenesen lenézik a tudást.
2. A sport "emészthetőbb", könnyebben felfogható. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy bárki fejből tudná pl. a vízilabda szabályait, vagy hogy a többség képes lenne diszkoszvetésben érvényeset dobni, viszont ahhoz, hogy megértsék, mi történik a versenyen, nem kell nagy tudás. Egy biokémia verseny hallatán sokan még azt sem tudják, hogy az úgy nagyjából micsoda.
3. A sport jobban közvetíthető. Ezáltal ismertebb, népszerűbb, és nyilván abból lesznek hírek, amik jobban érdeklik a potenciális nézőket.
4. Sporteseményből nagyságrendekkel több van, mint tanulmányi versenyekből.
5. A legtöbb tanulmányi verseny csak egy adott életkornak szól. Extrém kevés tanulmányi verseny van felnőttek számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!