Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudnátok tanácsokat adni egy...

Tudnátok tanácsokat adni egy kezdő futónak?

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok, rettenetes az állóképességem. 10 évesen rendszeresen lovagoltam, de gerincsérv miatt ezt abba kellett hagynom, azóta sajnos semmit sem sportoltam. A mozgásszegény életmód miatt már sokszor fájnak a lábaim, és mivel a tempós gyaloglást sem bírtam, ezért úgy döntöttem, hogy ez nem mehet így tovább. Ráadásul kezdődő cukorbetegség miatt olyan gyógyszert kell szednem, ami hízlal, így szeptember óta 10 kg-ot híztam (ez nem probléma, mert eddig a 168 cm-hez voltam 45 kg, azóta 55, szóval most kb ideális súlyban vagyok), ez sajnos csak a combjaimra és a fenekemre ment, így elég hülyén nézek ki kilátszódó bordákkal, de széles fenékkel és combokkal, így erre a tájékra szeretnék kicsit formásodni (nem fogyni, inkább feszesíteni, picit izmosodni) Kb. 10 percnyi gyaloglásra van tőlünk egy kisebb erdő, rajta egy kb. 1.5 km-es ösvény egy vadászházig, kezdetnek itt kezdtem el "futni". Már kétszer voltam, ma mennék harmadszorra, eddig úgy tudtam végigkocogni ezt a kb. 3 km-es távot, hogy 1 perc kocogás után 30 mp-et sétáltam, mert egyszerűen nem bírom sem izommal, sem tüdővel. Ha így folytatom, és ahogy majd bírom, egyre emelem a kocogás idejét, tudom növelni az állóképességem? Esetleg izmosodhatok is vele, vagy ez a 3 km ehhez nagyon kevés? (Hosszútávon, amikor majd egyben le tudom futni ezt a 3 km-et, tervezem majd emelni a távot, pl. mikor visszaértem az elejére, újrakezdeni). Szeptembertől a munkámból kifolyólag kerékpározni is fogok, így a napi kerékpározás mellett szeretném beiktatni, hogy rendszeresen, heti 3* fussak. Ez így megfelelő lehet? Az étkezésem a cukrosoknak való szénhidrátdiétából áll (napi 6* kell ennem, 200 g szénhidrátot elosztva, figyelve a gyorsan és lassan felszívódó szénhidrátokra), kalóriát nem számolgatok, de alapvetően nem eszem zsírosan, olajosan, nem ehetek cukrot, és 30%-nyi fehér lisztet tartalmazó élelmiszereket, és a 3 fő étkezésnél mindig eszem fehérjét (hús, tej, tojás).

Köszönöm a segítséget!

2016. aug. 6. 15:32
 1/1 Döme06 válasza:
Nyugodtan folytasd ezt az életmódot amit most. Esetleg menj el aerobic-ra, táncolni(zumba) ha van nálatok ilyen oktatás. Feszesíts, csinálj guggolásokat, fuss sokat..
2016. aug. 8. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!