Egy kezdő futónak adna tanácsokat valaki?
Sok sok év henyélés után rávettem magam a testmozgásra. Ma futottam először, 15 percet voltam kint és a combomban már most izomláz van. Szeretném jól csinálni és ehhez kellene segítség. Két hete alkalmazom a kalóriaszámolást (egész jól megy már). Nem titok hogy fogyni szeretnék 6-8 kg-ot. 170 cm-hez 64kg társul, de az összes plusz a hasamon és a csipőmön van. Alapjáraton nem lenne gáz ez a súly, csak sajnos az ég nem adott cicit, és ezért hánynom kell mikor tükörbe nézek. Na mindegy.
Hogy csináljam a futást? Hetente hányszor? Mit vacsorázzak utána? Vagy elötte valamikor? Minden jó tanácsot szívesen fogadok!
A segítségeket előre is köszönöm! :-)
26N
Köszönöm a segítséget!
Ma nem is tudnék kimenni... nagyon odavannak a combjaim... ;-)
Hozzá kell egy kicsit szoknom!
Szia!
Ha a fogyás a cél akkor az étrenden is kell változtatni. Vannak fent a neten különböző étrendek ami jó lenne neked, de a koplalás az tilos! A futás meg szerintem heti 3x lenne a legjobb és ahogy az előttem lévő válaszoló is írta 30 percnél több legyen a mozgás mert utána kezdődik a zsírégetés. Kocogás után meg szőlőcukor az jó mert gyorsan felszívódik :)Sok sikert! :)
Drága Hölgyem! Nagyon egyszerű procedúra. Lehet lassabb megoldás,mint a hírhedt "csoda módszerek",de biztonságosabbak,és eredményesebbek. Ettől lesz jó alakod. A fő dolog,hogy fehérje,szénhidrát és zsír is ugyanúgy kell a szervezetnek. Fehérje dúsan kell étkezni,ez is tény.
Minden étkezésed bővelkedjen fehérjében (hal,csirke,pulyka,tehát sovány húsok). Napi 6x étkezés 2-3 óránként (ez a vércukorszint miatt van). Reggelire némi zsírt vihetsz be,de ne túl sokat. Tartalmazzon mellette fehérjét és szénhidrátot. (Pl. tojás,bacon,pirítós). Futás előtt mindig fogyassz szénhidrátot a raktárak feltöltéséhez,hogy bírj futni,de ne túl sok fehérjét,mert azt lassabban emészti a szervezet és nehogy rosszul legyél futás közben. Futás után viszont kevesebb szénhidrátot és több fehérjét az izmok miatt. (Napközben már zsírt ne nagyon fogyassz.) Elalvás előtt kb. 2 órával egyél utoljára,és abban már ne legyen se zsír,se szénhidrát,csakis fehérje. (tonhal saláta,csirke saláta,sovány túró,etc..). A futást mindig időben mérd,ne távolságban. Ha elindulsz futni,mindig 30 perc legyen a MINIMUM! Eleinte heti 3x menjél (2 naponta),így hozzászokatod a szervezeted a terheléshez. Szedjél vitaminokat,ásványianyagokat. (Izomláz ellen segít a magnézium,kálcium,c-vitamin, és vannak különböző fürdősók is sportolóknak.) Laza 2-3 km futás után csinálj karkörzéseket,nyújtsd le a vádlidat,combodat,bokakörzéseket végezz,térdkörzéseket.
A helyes futótechnika is fontos,hogy ne legyenek a későbbiekben térdpanaszaid! (Saját tapasztalat,nekem az atlétika kinyírta a térdemben a porcot,a rossz technika miatt.) A googleben keress rá,hogy "Gordon Pirie futótechnika". Ebben leírja a hapsi hogyan fuss sérülés mentesen,és hatásosabban. Remélem leírtam valami értelmes infót a számodra. Jó futást és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!