Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot kezdhetek el...

Milyen sportot kezdhetek el ennyi idősen komolyabban űzni?

Figyelt kérdés
A fenti kérdés szerintem magàért beszél! 19 éves fiú vagyok 78-80 kiló között. Izmos, széles váll erős felső testű,férfias alkatú jó fizikumú srác vagyok. Bírom a terhelést. A szemem gyenge,távolra nehezen látok. Asztma ilyesmi nincs. Úszni nem tudok. Tyúkmellkasom van. Mit gondoltok milyen sportot tudnék úgy komolyabban űzni ? Akár versenyszerűen. Esetleg olimpiai sportág? Vagy ahhoz már késő?
2016. júl. 1. 22:31
 1/2 aikiboxer ***** válasza:

Olimpiai sportágból például lövészet.

Nem tudom, miért akar mindenki versenyezni. Ha mindenáron versenyezni akarsz, például ökölvíváson még elviheted Budapest Bajnokságig, de ennyi idősen már nem leszel a WBO következő nagyváltósúlyú világbajnoka. Ez amúgy baj? Nem csak versenyzésből áll az élet. Sőt.

Próbálj ki küzdősportokat. Vagy tanulj meg úszni -- szép feladat ez is. Vagy kezdj súlyzós edzést ("gyúrást"); vagy saját testsúllyal edzeni például Fegyencedzést.

2016. júl. 2. 10:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Soha nem értem miért akkar bárki elkezdeni egy sportágat csak azért, hogy olimpikon legyen. Az, hogy valaki élsportoló lesz az rengeteg dolognak az összetevője. Gyerekként kezdve jóval több esélye van a sportolónak: mert egy hat évesnek nem célja még az olmpiai bajnoki cím, ő azért csinálja, mert szereti, érdekli, lefoglalja. Tehát kialakul egy ragaszkodás a sportághoz, ami feltétele, hogy valaki később rááldozza az egész életét erre.

Gyerekként vannak támogatások. A havi díjak mindössze töredéke, mint annak aki felnőttként csinálja.

Egy gyereknek van ideje az edzések mennyisége pedig a fejlődéshez igazodik.

A gyerek gyorsabban tanul, fejlődik.

Tehát ha ezek neked alapból nincsenek meg, akkor olyan sportág jöhet szóba csak amit megtudsz fizetni, verseny szinten is. Nem igényel napi 6-8 órás edzéseket (mert sajnos kezdőknek nem biztosítanak ennyit ha felnőtt vagy). Bizonyos sportágakra pedig már gyerekként elkell kezdeni, így alapból sok minden felejtős (pl. torna, legtöbb úszósportág stb.).

Plusz fontos, hogy a sportágnak legyen alapjai Magyarországon, tehát pl. az íjásztaot sokan mondják, de sajnos íjászatban sok sikert olimpiákon nem értünk el.

2016. júl. 2. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!