Én csinálok valamit rosszul, vagy csak nem nekem való ez a gép? L
Amikor használom az edzőteremben az elliptikus trénert, nagyon hamar kifulladok. Ég a fejem, kivörösödök, kalapál a szívem, és fáj az egész légcsövem, alig tudok 5-10 percet megcsinálni. Majd kell minimum 10 perc, hogy kicsit kipihenjem magam. Próbáltam már többféle képpen, alacsony fokozaton gyorsabban, nehezebb fokozaton lassabban, de mindig ez a helyzet. Kell egy csomó idő utána, hogy helyreálljak.
Az ilyesmi régebben se volt az erősségem, pár perc futás után ki voltam fulladva.
Szeretném használni ezt a gépet, de nem tudom, mit csinálok rosszul, min kellene változtatnom.
L
Az az érdekes, hogy a futópadot (váltogatva 6/8 km/h) viszon bírom 40-50 percig is csinálni.
Ezen a tréneren pedig lassú mozgással olyan esetlenül érzem magam.
Mennyi időt érdemes rászánni a cardiozásra egy-egy edzés alatt?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
6-8km/h az egy alacsony pulzusos futás, amivel bajod van, gondolom magas pulzust igényel. Fuss szerintem valamennyit magasabb pulzussal, 10km/h körül, szerintem használni fog...
Amúgy a kardió nem a komolyabb terhelésnek számít? Nekem 8-as tempónál még nem gyorsul be a légzésem :O
A magas pulzusos állóképességet alacsony pulzusú LSD típusú mozgással lehet növelni
A kondíció építés nem úgy működik, hogy magas pulzussal van gondom, akkor magas pulzust kell tolni, éppen ellenkezőleg, a túl magas pulzusú edzéssel nehéz kondit építeni, sőt, akár még vissza is lehet fejleszteni
Nem futás, inkább csak kocogás, de ezt tudom sokáig csinálni, hogy elkezdenek melegedni az izmaim, és érzem a hatását. Gyorsabb futásnál kifulladok, kimerülök, de az izmaimat nem érzem.
Ezért gondoltam, hogy jobb alacsony tempóval, de tovább, hatásosabban csinálni.
Mindenkinek ment a zöld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!