Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Judo, , hol áll a rangsorban"...

Judo, , hol áll a rangsorban" a többi dobó, földharc stílushoz képest?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom (természetesen az egészet idézőjelben írom és a sorrend amit mondok az is csak képzeletbeli hogy értsétek amit mondok)

Én úgy gondolom hogy a birkózás és a brazil jiu-jitsu között áll. Mert dobásban veri a judot. A brazil jiu-jitsusok meg földharcban verik mind a kettőt. A judosok a kettő között van

1. Birkózás

2. Judo

3. Brazil jiu-jitsu

Birkózók jobbak a földrevitelben (dobásokban) mint a judosok és a BJJ-sek. De a BJJ-jobban földharcban mint a birkózók. Így úgy gondolom hogy a ,,kettő között van" mivel jók dobásban és földharcban is de nem olyan jók földrevitelben mint a birkózók a Brazil jiu-jitsusok meg földharcban jobbak.

Ez csak az átlag. Nem minden birkózóra, judosra és BJJ-re igaz mert mindenhol vannak kivételek és igazi tehetségek

Nem győzöm hangsúlyozni ez a rangsor csak időzőjelben mondom.

Jól gondolom? Tényleg így van ez nagyjából amit írtam?

2016. máj. 23. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Dobásokban a judosok a legjobbak. Gáncsokban, lábsöprésekben is. A birkózók kiemelése másfajta fizikumot és technikát igényel. Én nem lennék olyan bátor hogy rangsort állítsak. Emberre válogatja.
2016. máj. 23. 21:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is csak azért csináltam ,,rangsórt" hogy értsétek a kérdésem.
2016. máj. 23. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem birkózásból könnyebb átmenni a másik kettőbe - lásd Bárdosi judóban lett magyar bajnok, Aubéli Ottó BJJ-ben nagy király, vannak még példáim, csak ők nem ismertek.

A judósok és a BJJ-sek is átlagban gyengébbek, mint a birkózók. Ez saját tapasztalatom is. Ha elkezd az ember igazán darálni, mind judóson, mind BJJ-sen át lehet menni mint az úthenger, természetesen no-giről beszélek.

A szabadfogású döntött törzsű beállás is szokatlan nekik, egy judós meg nem tud leg defense-t hatékonyan végrehajtani többnyire.

De minden szentnek maga felé hajlik a keze, ilyen rangsort én sem állítanék.

2016. máj. 23. 22:10
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az Aubéli mióta nagykirály BJJ-ben?

Jó birkózó, az kétségtelen, meg 120 kiló hozzá. ennyi. de ez kevés a királysághoz...

2016. máj. 24. 00:39
 5/7 anonim ***** válasza:
42%

Abból gondoltam, hogy fekete öves BJJ-ben és instruktor a C. Gracie-ben. De kívülálló vagyok, bennfentesként nyilván másképp látod.

Még eszembe jutott, hogy voltak Gracie-k akik sikeresen átmentek birkózásba. De inkább birkózásból mennek át más testharcos ágakba trendszerűen.

2016. máj. 24. 10:41
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

És volt Gracie, akit megevett egy judos.

Emberek vannak, nem szakágak.

2016. máj. 24. 11:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Gracie fivérek azok messze túlmúlták az emberi szintet. Ők kivételek
2016. máj. 24. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!