Judo, , hol áll a rangsorban" a többi dobó, földharc stílushoz képest?
Én úgy gondolom (természetesen az egészet idézőjelben írom és a sorrend amit mondok az is csak képzeletbeli hogy értsétek amit mondok)
Én úgy gondolom hogy a birkózás és a brazil jiu-jitsu között áll. Mert dobásban veri a judot. A brazil jiu-jitsusok meg földharcban verik mind a kettőt. A judosok a kettő között van
1. Birkózás
2. Judo
3. Brazil jiu-jitsu
Birkózók jobbak a földrevitelben (dobásokban) mint a judosok és a BJJ-sek. De a BJJ-jobban földharcban mint a birkózók. Így úgy gondolom hogy a ,,kettő között van" mivel jók dobásban és földharcban is de nem olyan jók földrevitelben mint a birkózók a Brazil jiu-jitsusok meg földharcban jobbak.
Ez csak az átlag. Nem minden birkózóra, judosra és BJJ-re igaz mert mindenhol vannak kivételek és igazi tehetségek
Nem győzöm hangsúlyozni ez a rangsor csak időzőjelben mondom.
Jól gondolom? Tényleg így van ez nagyjából amit írtam?
Szerintem birkózásból könnyebb átmenni a másik kettőbe - lásd Bárdosi judóban lett magyar bajnok, Aubéli Ottó BJJ-ben nagy király, vannak még példáim, csak ők nem ismertek.
A judósok és a BJJ-sek is átlagban gyengébbek, mint a birkózók. Ez saját tapasztalatom is. Ha elkezd az ember igazán darálni, mind judóson, mind BJJ-sen át lehet menni mint az úthenger, természetesen no-giről beszélek.
A szabadfogású döntött törzsű beállás is szokatlan nekik, egy judós meg nem tud leg defense-t hatékonyan végrehajtani többnyire.
De minden szentnek maga felé hajlik a keze, ilyen rangsort én sem állítanék.
Az Aubéli mióta nagykirály BJJ-ben?
Jó birkózó, az kétségtelen, meg 120 kiló hozzá. ennyi. de ez kevés a királysághoz...
Abból gondoltam, hogy fekete öves BJJ-ben és instruktor a C. Gracie-ben. De kívülálló vagyok, bennfentesként nyilván másképp látod.
Még eszembe jutott, hogy voltak Gracie-k akik sikeresen átmentek birkózásba. De inkább birkózásból mennek át más testharcos ágakba trendszerűen.
És volt Gracie, akit megevett egy judos.
Emberek vannak, nem szakágak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!