Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg igaz ez a birkózókra?

Tényleg igaz ez a birkózókra?

Figyelt kérdés

[link]

Dobásokban tényleg ennyire jók és földharcban meg kevésbé. Vagy ez csak fel van fújva ez a cikk.

2016. máj. 18. 10:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
38%

elküldöd a könyvet :)

tudom reklámozol ...

2016. máj. 18. 11:10
 2/14 A kérdező kommentje:
Milyen könyvet? Nem reklámozom a birkózast. Én mást csinálok. Csak én is tanulni akarok minden forrásból. Könyv, net, cikk.
2016. máj. 18. 11:31
 3/14 anonim ***** válasza:

Alapvetően igaz amit leírtak, de a bunyó személyfüggő, minden bunyósnak egyedi stílusa van ezért nem lehet végletekben gondolkodni.

Volt hogy a. 4kyus kempós gyerek dobott az 1kyus judoson egy akkora ipont, hogy zengett a tatami versenyen. Tehát minden bunyó előtt mérlegelened kell az ellenfeled gyengepontjait és nem a stílusa gyengepontjait.

Nyugodt lehetsz, hogy nem a shop.builderen fogják leírni azt a 6 technikát amivel minden birkózót össze lehet hajtogatni:D

2016. máj. 18. 13:35
 4/14 A kérdező kommentje:

Azért is kérdeztem mert ez egy testépítő oldal.

De az igaz, hogy általánosságban maga a stílus dobásokban a legjobbak a birkózók.Én is folyton ezt hallom De földharcban meg tehetetlenek nem jók mert nem azt gyakorolják inkább hanem a dobásokat egész edzésen.

2016. máj. 18. 14:52
 5/14 anonim ***** válasza:

Ezeket a cikkeket csak leszedik és lefordítják (legtöbbször a BJJ Eastern Europe-ról).

A szabályrendszer miatt van, ugyanis birkózásban a földrevitel sikeressége/sikertelensége perdöntő, míg grapplingben/BJJ-ben kevésbé.

Földrevitelekben egyértelműen a birkózás a legjobb, ezt az MMA világa kellőképpen igazolja is.

Birkózóként van egy szamárlétra ha átmész grapplingbe, de gyorsan bele lehet tanulni.

Mivel a birkózás földharcban másra megy rá, mint a grappling ezért nem is nagyon használható a földmunka submission-re épülő rendszerben ez tény.

Saját tapasztalat: a birkózás erő- tömeg- és méretcentrikusabb, mint a grappling. Viszont a grappling statikusabb és passzívabb. Mikor már fáradt vagyok birkózni nem tudnék grapplingelni még elég nagy hatékonysággal bírok

Egyébként a BJJ legjelesebb képviselői is szükségesnek tartanak egy alap birkózótudást, mint pl. Roberto "Cyborg" Abreu.

Itt egy videó is a témához:

https://www.youtube.com/watch?v=BCbYLZLcu9k

2016. máj. 18. 19:10
 6/14 anonim ***** válasza:

Bocs ha kicsit káoszos a válaszom, fáradt vagyok :D

De ha van kérdésed akkor kifejtem holnap bővebben.

2016. máj. 18. 19:14
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi. Mindent értettem. Érthető volt számomra amit leírtál.
2016. máj. 18. 20:56
 8/14 anonim ***** válasza:
Állásban egyértelműen a legjobbak a judosok mellett ez nem kétség. Földön már nem annyira tapasztaltak, földön a jiu jitsu, bjj győzedelmeskedik, mert technikásabbak. Egyébként a grappling és birkózás között az az áthidaló, hogy a grapplingben feladásra kell kényszeríteni az ellenfelet, míg a birkóban nem. Nincs karfeszítés, folytás, nem igazán tudják, hogy már lent mit kell csinálni, ott a bjj viszi a prímet. Viszont azt meg kell jegyezni, hogy a legerősebb küzdősportolók a birkózók robbanékonyságuk kitartásuk nagyon számmottevő. Erőben teljesen felesleges velük szembeszállni mert abban esélytelen lenyomni őket.
2016. máj. 20. 01:09
 9/14 A kérdező kommentje:
Hasznos válaszok. Zöld ment
2016. máj. 20. 09:27
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat tudok tanulni ezekből a jó válaszokból. Elemezni őket és ugye a tudás az ember javára vágyik mindig. A tudás hatalom, szokták mondani
2016. máj. 20. 10:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!