Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik küzdősprottal tudom...

Melyik küzdősprottal tudom magam a legjobban megvédeni magam az útcán?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 26. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A legujabb kutatasok alapjan a hosszutavfutas 100%os hatekonysagu.
2016. ápr. 26. 17:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Főleg, ha a csajoddal sétálsz éppen, akkor aztán megmutathatod mekkora férfi vagy amikor versenytfutsz a barátnőddel:)

A küzdősportok önmagukban nem alkalamasak utcai önvédelemre, nem tanítanak kés/bot elleni védekezést, elvezető illetve rögzítő technikákat, sem önvédelemhez való pszichológiát. Versenysportok, ezért a tanulókat elsősorban a ringbe/tatamira edzik és nem pedig az utcára.

Utcai önvédelemre értelemszerűen azok a direkt önvédelmi rendszerek a legalkalmasabbak, amik pszichológiát és taktikát is tanítanak az edzéseken.

A krav maga, defendo, japán ju jitsu (vagy ha késharc jobban érdekel, akkor eskrima) erre tökéletes.

Mellé ajánlom az ökölvívást, mint kiegészítéat, ugyanis jellemzően ezem az edzéseken nem fordítanak elég időt a tanulók ütéstechnikájának a fejlesztésére. Az ütés viszont nélkülözhetetlen az utcán, ezért érdemes heti 1-2 boxedzést idődtől függően beiktatnod az önvédelmi oktatás mellé.

Alapvetően azt tudnod kell hogy bármelyik mestert, instriktort meg lehet szúrni. Az utcai bunyók többsége minden, csak nem fairplay. A támadók többnyire nem egyedül és nem fegyvertelenül mászkálnak, és valószínűleg nem az első bunyójuk, tehát valamilyen szinten képzettek.

Mindig mérlegelned kell, nem kell az első betépett 20 éves cigánygyereknek odaadnod a mobilod, de sovány vigasz lesz a sírköveden a "hős volt, a mobilja is nála maradt" felirat. A legfontosabb a hideg fejjel való mérlegelés.

2016. ápr. 26. 18:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Ezentúl a nyomodban leszek, Honvéd, és kijavítalak ott, ahol csak az általános tündérmesét mondogatod. Mindenben igazad van, de ebben nincs: "Alapvetően azt tudnod kell hogy bármelyik mestert, instriktort meg lehet szúrni. Az utcai bunyók többsége minden, csak nem fairplay. A támadók többnyire nem egyedül és nem fegyvertelenül mászkálnak, és valószínűleg nem az első bunyójuk, tehát valamilyen szinten képzettek.

Mindig mérlegelned kell, nem kell az első betépett 20 éves cigánygyereknek odaadnod a mobilod, de sovány vigasz lesz a sírköveden a "hős volt, a mobilja is nála maradt" felirat. A legfontosabb a hideg fejjel való mérlegelés."

Az egy általános tévhit, hogy a támadód 16 gépfegyveres ninja lesz. Az ilyen kötekedős emberkék egyedül, esetleg kettesével, maximum hármasával vannak. A leggyakrabban ketten vannak, néha hárman, 95%-ban fegyvertelenül, ha meg fegyverük van, nem tudják használni. Haverom, akit már jól ismertek tisztában van az igazi bunyóval, mert míg itt sokan a ringben nőnek fel, ő ott nőt fel, mellette persze Muay Thai-ra járt bátyjával. És a rekord az volt, mikor ketten vertek el három embert. Nem 8-at, hármat. Egyszer rántottak ellene kést, akkor meg kiütötte az ember kezéből és ennyi. Szóval nem, nem ninják lesznek ellened, hanem nagyszájó Jóskák, akik lehet 1-2 alkalommal harcoltak élesben, de ennyi. Ha elmész Muay Thai-ra, akkor ott megtanulsz mindent, hogy hogyan védd meg magad.

2016. ápr. 27. 08:00
 4/6 anonim ***** válasza:

A nyomomban leszel :D ?

Hozd le a thai boxos barátodat a VIII.kerbe, vagy szabolcsba, ahol a 25-26 éves 100kg-s cigányok 2 késsel a zsebükben és kb 4-5 börtönnel a hátuk mögött fognak 2-3an kirabolni. Kiütöd a kezéből a kést :D ? Meg gondolom a csuklójukat is szilánkosra töröd:D

Azt hittem ezt a kérdést már sikerült tisztáznunk :) mivel több ideje foglalkozom ezzel az egésszel, mint ahány éve te élsz szerintem nem vagy olyan pozicióban, hogy engem kijavítsd.

Menj el bármilyen önvédelmi intruktorhoz, és kérdezd meg tőle, hogy a thai boxot önmagában ajánlja -e utcai önvédelemre :D

De nem is szeretnék veles vitatkozni, mert ez kb olyan, mintha egy matematikus vitatkozna egy 5.-essel a koordináta geometriáról. Mivel egyenlőre inkompetens vagy a témában, szerintem hanyagold a válaszaidat, mert csak elbizonytalanítod vele a kérdezőt.

2016. ápr. 27. 12:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Lényegtelen. Én lehet csak köbö 5 éve foglalkozom az utcai harccal, de te az utcai harccal nem foglalkozol semennyire. Így a ringben jártasabb vagy, de az igazi harcban nem vagy előrébb. A matematika jóval összetettebb dolog. Azt nem is vitatom, hogy jobban harcolsz nálam, de fejben alattam vagy, ha tetszik, ha nem. Én nem fogok senkit kérdezgetni, hogy ajánlja-e a Thai Boxot utcára, vagy sem, mivel tudom a választ. Amit te leírtál az megint tündérmese habbal, csak az RPG-t hagytad ki. Szóval, Honvéd! Lehet meg tudnál verni, mert rutinosabb vagy, de fejben magasabb szinten állok, mint te. És a neten elméleti harcok vannak, tehát egyértelmű, hogy itt most nem kéne keménykedned, majd ha találkozunk, akkor megteheted. :)
2016. ápr. 29. 08:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Durván olyan 15-20 tipikus nehézfiút kellett már megbilincselnem utcán, úgyhogy 3-an fogták le közben. Ha nekem te megpróbálod beadni, hogy 2-3 ilyet embert egy thai boxos összever én körberöhöglek:D
2016. ápr. 29. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!