Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megtanulhatok még verekedni...

Megtanulhatok még verekedni és megvédeni magam?

Figyelt kérdés

Közöm nincs a verekedéshez a küzdéshez.

A mentalitásom a személyiségem is teljesen más.

Távol áll tőlem az ilyen.

De rohadtul érzem a hiányát.

Nagyon zavar, hogy egy gyenge kis kuki vagyok.

Betöltöttem a 30-at, és 77 kiló vagyok. Kis seggdugó.

Van még esélyem bármi is elsajátítani?

Biztosra veszem, hogy a lelkem és a maradék önbecsülésem is szertefoszlana egy MMA vagy BJJ vagy Thai box edzésen. Rettentő megalázónak érezném a teljes tehetetlenségemet és kiszolgáltatottságomat.

Szar érzés sebezhetőnek és prédának lenni.

Teljesen hiányzik belőlem a küzdőszellem. Nincs bennem nyerni akarás és a kitartásom meg az elszántságom is elég sok kívánni valót hagy maga után.

Van értelme így belevágni bármibe is? Mibe lehet érdemes? Hol tanulhatok úgy valamit, hogy nulla önbizalmam van. És ezt figyelembe is veszik. Ez plusz hátrány.

Mi lehet az ami az én esetemben, az én mentalitásommal eredményes lehet,működőképes és hamar meg is lehet tanulni. Nem kell hozzá 5-8-10 év heti 3-4-5 edzéssel?

2015. szept. 12. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom biztos vannak felnőtt képzések, de akár magánórákat is vehetsz. Vagy összeszedsz pár havert / hasonló problémájú - korosztályú embert, és felkerestek egy harcművészt/küzdősport edzőt. Aztán, hogy oktasson titeket csoportosan.

- Miért nincs önbizalmad? A mentalitás nem gond, sőt normális is, szocializálódva vagy, nem kell keresni a folytonos balhét..

"Teljesen hiányzik belőlem a küzdőszellem. Nincs bennem nyerni akarás és a kitartásom meg az elszántságom is elég sok kívánni valót hagy maga után."

Ezen viszont javítani kéne, mivel akármilyen cél megvalósításához 'elhatározás' kell. Nem motiváció, hiszen ha akarsz valamit akkor motiválva vagy, csak nem teszel érte.

2015. szept. 12. 12:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért nincs önbizalmam.

Az élet más területén sincs.

Nem hiszek magamban. Így elég nehéz megtanulni megvédeni magam,nem?

>Ezen viszont javítani kéne, mivel akármilyen cél megvalósításához 'elhatározás' kell. Nem motiváció, hiszen ha akarsz valamit akkor motiválva vagy, csak nem teszel érte.< --ez ismerős !

Az önbizalom, önbecsülés területén segíthet valamit a küzdősport? Adhat nekem valamit ha kiállok valakivel szemben és megverekszünk? Ilyen kezdő senor kategóriában?

2015. szept. 12. 13:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Biztos a küzdősport is segíthet, gondolom el lehet akár mikor kezdeni azt is, viszont nem sokan vannak akik 25 éves kor felett járnak (!kezdőként). Szerintem a súlyzós edzés lenne a legjobb, azt sosem késő elkezdeni és önbizalmat is adni fog.

https://www.youtube.com/watch?v=4gvpBhXlWdU

Egyébként miért akarod ennyire magad megvédeni? Szerintem a box ami a legkönnyebben elsajátítható mozgásforma küzdés ügyileg, eljársz néhány órára ott megtanulod az ütés alapjait utána esetleg egy pár óra muay thai rugás(térd) meg veszel egy gázspray-t és kvázi megtudod védeni magad. Egyébként itt a rendfenntartó erőknek kéne megvédenie azért fizetsz, és azért nem lehet éles lőfegyvered.

2015. szept. 12. 14:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt már korábban is kiírtad. Ott is leírtam: önbizalom. Magadból kell meríteni, el kell magad szánni, a mai világban ne várd el, hogy majd valaki kisegít a bajból hirtelen. Ez nem a Micsoda nő c. film, hogy Richard Geere és megment. Magadnak kell célokat kitűzni és elérni. Az első kis cél, hogy elmész bokszolni. Utána megint kijelölsz valami célt, például lefutsz 12 perc alatt 2 kilométert. Vagy lenyomsz 50 fekvőtámaszt. Persze ezekért mind mind meg kell dolgozni.
2015. szept. 13. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!