Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Megtanulhatok balettozni? És...

Megtanulhatok balettozni? És hogyan?

Figyelt kérdés
12 éves vagyok, és szeretnék balerina lenni, de ahol lakom nincs olyan hely ahova eljárhatnék.. sikerülhet itthon egyedül megtanulnom??
2015. júl. 24. 15:10
 1/1 hosszúhajú ***** válasza:

hú, most minden kérdésedre tudok választ adni. mert a családomban van balettintézeti - ez a mai Táncművészeti Főiskola - korrepetitora.

( én 6 évesen kezdtem. ) 10-11 év a legkésőbbi korhatár amikor el kell kezdened, mert a Táncművészeti Főiskolára akkor van felvételi. Ehhez nem kell előképzettség, de nem árt. Kérj tőlük részletes tájékoztatót, nézd meg az oldalukat, esetleg beleférsz, ha szuper vagy, van felvételi, ez alkalmassági vizsga. Ehhez van bentlakásos kollégium vidékieknek. A suli 9 éves, igen, itt fogsz közismeretet tanulni és érettségizni is. NE tanuld otthon egyedül, tök helytelen mozgásokat rögzíthet be, amit lehetetlen kiirtani - ezt úgy írom neked, hogy 7 évet balettoztam. Csinálgatni lehet a videós gyakorlatokat, csak nem biztos hogy jó ötlet - videója válogatja. A legtöbb video csak a látványra helyezi a hangsúlyt és olyan alapdolgokat felejt el közölni, hogy nem a térdedből hanem csípőből fordítod a lábad - aztán meg ott találod magad a felvételin és azt mondják, nem jól indítod a lábad. vagy csak rosszul rögzül, vagy az ízületek rosszul állnak rá - nem javasolnám. Vagy csak igazi nagyon jó tanári oktató videót, ami nemcsak szép képeket mutogat, hanem bla-blát is - mert az a sok bla-bla az alapja - Fejben kezdődik a balett!! írhatsz privit- tudok mesélni a Táncművészetiről.

2015. júl. 25. 00:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!