Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mely box stílussal tudnám...

Mely box stílussal tudnám magam az utcán megvédeni?

Figyelt kérdés
Amit Tyson, Mayweather vagy a fénykorában lévő Roy Jones tudott ?

2013. dec. 23. 23:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Utcán semelyik box stílussal nem fog menni! Nagyon jó a box nálad kisebb, gyengébb ellenfél ellen, de az utcán a támadó(i)d csak nagyobbak és erősebbek lesznek! Akkor csak 1v1-ben lehet használni, az megint ritka utcán! Szóval a box az sport még mindig, nem önvédelem! Nézz utána a wing tsun-nak, de az itteni emberekre ne számíts, a wing tsun-t a világon mindenhol elismerik, és tudják, hogy hatékony és keresve sem találsz nála hatékonyabbat, csak itt magyarországon nem ismerik el! Ezt sajnos rengeteg pszihológus kimutatta, hogy a magyar nemzet ilyen! :( De sok sikert! Kellemes karácsonyt!
2013. dec. 23. 23:36
 2/18 anonim ***** válasza:
én karatézok...eddig mindig bevált, ha kellett használnom, nem csak az edzésen, hanem az utcán is.
2013. dec. 23. 23:48
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

ha járatos vagy benne, megvan a jó pár éves technikád, nem félsz odavágni, nem f***sod le a bokád mikor beléd kötnek, akkor akármelyik küzdősport megfelel önvédelemre, de pl a saját szememmel láttam ahogy egy balettozó fiú ismerősöm elintézett fejre rúgásokkal 4 kisebbségit...

de ha akármelyik feltétel nem teljesül, akkor járhatsz te akármilyen edzésre, soha nem fogod megvédeni magad.

én például 11évet Judoztam, mégis szinte abszolút tehetetlen vagyok pánik helyzetben, egészen addig a pontig amikor leereszkedik a bíborfüggöny, onnantól kezdve viszont ön és közveszélyes...

2013. dec. 23. 23:51
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves első.

Engem nem analizált semmilyen pszcihomókus de anélkül is megmondom hogy hülyeségeket írsz.(részben)

"A box csak kisebbek ellen jó". Mi ez a baromság? Van egy vézna ,170 centis ismerősöm aki viszont 8 éve boxol.Egyszer szórakozóhelyről kijövet belekötött 3 nagydarab,izmos manusz. Az első kettőt másodpercek alatt kiütötte,a harmadik elfutott...

Az viszont igaz hogy ehhez kell jópar év tudás.

A Wing-tsun annyiban jobb hogy önvédelmi fogasokat tanít,de jóval kevesebb benne az az elementáris erő ami a boxolókban megvan.

Szóval kérdező hasznos a harcművészet,küzdősport,de senkiből nem csinal Supermant.Magyar viszonylatokban 3-5 nagydarab,felszerelt (kés,bot,lánc stb.) dakotával szemben a leghasznosabb futás.

Vagy egy Browning 1911 es..

2013. dec. 23. 23:53
 5/18 aikiboxer ***** válasza:
100%
A puhakesztyűs-fogvédős stílusok teremtik meg a legjobb alapot a küzdelemhez (box, kick-box, savate vagy thai box). Ha az alap készségeid (fedezék, ütés-védés, elmozgás, full contact sorozattámadás stb.) megvannak, akkor érdemes MELLÉ valami önvédelem-szerűséget tanulni (pl. ju jutsu, aikido, hapkido, krav maga stb.). A karate és kungfu szerintem egy súlycsoport lehet (személyesen csak az előbbit ismerem), nem rosszak, de elavult az edzésmódszertanuk (nincs full contact sparring, zsákolás se mindennapi), viszont pusztakézzel edzenek ami meg közelebb áll az utcai harchoz (ahol nincs rajtad a nagy puhakesztyű).
2013. dec. 24. 00:19
 6/18 anonim ***** válasza:
ahhoz hogy megvédd magad kellenek azok a készségek amiket egy olyan edzésen sajátítasz el ahol van fullcontact küzdelem, ez önmagában nem elég az önvédelemhez de ha ez nincs meg akkor nem fogod éles helyzetben megcsinálni azt ami egyébként sikerülhetne, az ilyenekre jók a box és fajtái(de legjobban a sima box) utána viszont érdemes elmenni egy olyan edzésre ahol felkészítenek kés illetve több támadó elleni védekezésre stb.
2013. dec. 24. 01:01
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes, kifejtett válaszokat.

1# Tyson jó pár nála magasabb embert kiütött.

Gondolom elvakult "harcművész" vagy akinek beadták, hogy a wing tsun mindent visz. Pszichológusok kimutatták, hogy a tömegpszichózis az emberek legalább 100%-t befolyásolja.

Gondolom a boxot nem próbáltad (én boxolok meg kipróbáltam a wing tsunt is).

Lehet, hogy nem jól oktatják itthon a wing tsunt ?

Néztem videókat 50kilós kislányokról akikkel hamisan elhitették, hogy ezzel megvédik magukat.

Nézd az ütőerejük összehasonlíthatatlanul kisebb egy boxolóhéz képest. Most ugyanolyan képességi szintről beszélek. Nyilván egy bruce lee nagyobbat üt mint egy 2 hónapja boxoló hobbista.

A wingtsun nem tud mit csinálni a gyorsasággal. Én magam tapasztaltam! 1-2 gyors balegyenes után azt sem tudja mi van és utána akár szét is bombázhattam volna de hagytam.

Köszönöm a válaszod csak sajnos a kérdésem másra irányult.

2# Igen a Karate is elég hasznos főleg a Kyokushin. Bár én a lábrugásokat nem szeretem de ha csinálnék valamit akkor a box mellett taekwondot tanulnék hogy gyorsan kitudjam söpörni a lábát :)

3# A Judo-ról csak videót láttam bár én pont ezt tenném a sport kategóriába. Tök jó meg minden viszont nem tanulsz meg vele ütni meg rúgni oké eldobod meg minden viszont egy hobbista boxoló már fogja tudni tartani az ütőtávot.

4# Veled egyetértek. Ezek a harcművészetek meg önvédelmi rendszerek azt feltételezik, hogy a támadó hagyni fogja magát vezetni. Értsd: hagyni fogja hogy eltörd a karját ahogy mondjuk az aikidosok teszik :)

5# Ugye kesztyűben teljesen máshogy véded le az ütéseket.

Ha kettősfedezékben vagy borzasztóan lecsökkennek az ütés erősségek. Nos utcán nem nagyon tudsz kettős fedezékből védekezni mert kicsi az öklöd és az ellenfelé is simán befér plusz a kézfejed sincs felkészülve arra hogy izomból üssék :)

A kérdésem arra irányúlt, hogy a Tyson féle brutál ütőerő, jó hajló technikával vagy a Roy Jones féle berobbanó, borzasztóan gyors ütések, jó lábmunka kombinációjával vagy esetleg a Mayweather féle defenzívebb védekező, kontra bunyójával érhetek el nagyobb hatékonyságot az utcán.

Le írom mért is kérdezem. Pár hete pihentetem a boxot, januártól folytatni fogom viszont tudatosan, modellezve boxolókat, bizonyos számomra használható technikákat elsajátítva.

Itt van három videó

http://www.youtube.com/watch?v=pkMAf0ZHO_k

http://www.youtube.com/watch?v=TpHNmL9hs_I

http://www.youtube.com/watch?v=OwYYZBLyPqw

2013. dec. 24. 01:30
 8/18 anonim ***** válasza:
Box szep sport,en magam is szeretem.ha utcan neked meg valaki akkor biztos nagyobb lesz mert gyozni akar:) Masik esetben 2-3an mennek rad.Box szep de rugas,egyebb szabadulo technakikat ott nemtanulsz
2013. dec. 24. 01:42
 9/18 Grim13 ***** válasza:
Én a krav maga-t űzöm lassan 5 éve, a wing tsun-t is próbáltam nekem nem jött be (túlságosan majomkodásnak éreztem de ez az edzőn is múlott aki úgy szájba vágott egy gyakorlat bemutatása közben véletlenül hogy elgondolkoztam visszaadjam-e neki ... aztán még kiderült hogy azért nyúzza le a bórt a karomról ha pl. csípődobást mutatok be rajta fél esni ... mind1 wing tsun kilőve) de a lényeg tényleg a lélekjelenlét és hogy ne gondolkozz a mozdulaton hanem ösztönösen menjen, én a k.m.-t éreztem olyannak amit ösztönösen tennék és könnyebben sajátítok el (ez a pszihomokusos marhaság meg kitaláció mert a wing tsun egy elismert sport Magyaro.-on is)
2013. dec. 24. 02:03
 10/18 anonim ***** válasza:
hát szerintem a három stílus közül nem igazán az számít, hogy melyik a legjobb mert mind ugyanolyan jó és csak rajtad múlik mennyire használod tudatosan és jól, inkább arra koncentrálj, hogy megtaláld melyik illik hozzád a leginkább(pl magasságodhoz súlyodhoz).
2013. dec. 24. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!