Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Jó így a HIIT futás?

Jó így a HIIT futás?

Figyelt kérdés

Még kezdő vagyok ebben, úgy csinálom hogy bemelegítésnek 5 perc kocogás, ezután 15 másodperc sprint ami a csövön kifér majd 30 másodperc lassú futás, ezt 5-6x megcsinálom, végül levezetésnek megint 5 perc kocogás.

Kicsit fura hogy kb 15 perc alatt végzek az egész futással, de elég megterhelő, utána furán is érzem magam néha (szúr a mellkasom, lihegés, stb.) de úgy tudom ez normális.

Cél: állóképesség javítása + minimális súlyfelesleg (2-3 kg) leadása

Emellett a kaja rendben van "nagyjából" és hozzátenném azért mertem HIIT-el kezdeni, mert 2 éve sportolok, csak a futásban vagyok kezdő, illetve utálok futni és szimpatikusabb a gyors befejezés mint az 50 perc kocogás.

2016. ápr. 18. 18:06
 1/2 anonim válasza:
Szerintem nagyon kevés ez a 15mp gyors intenzitású szakasz! Próbáld meg, hogy 30mp teljes erőbedobás(szerintem nem túl sok ez sem) és 1 perc közepes séta. Ebből 10 kör. Ez is még kezdőknek ajánlott:) Én is így kezdtem!
2016. ápr. 19. 17:43
 2/2 A kérdező kommentje:

Próbáltam a 30 másodperces sprinteket, de nem igazán ment. Mondjuk akkor a pihenő is kocogás volt (nem séta ahogy te írod) és az is csak 30 másodperc, szóval lehet az volt a baj hogy nem volt elég idő pihenni a sprintek között.

Ez a 15mp-30mp felosztás tetszett és bírtam is, de megpróbálom a többet következőre.

2016. ápr. 20. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!