Sokan miért futnak járdán mikor nagyon káros?
Itt a városomban vannak futópályák, de sokszor látom hogy a belvárosban (Győr) vagy mindenfele a járdán futnak. A járdán futás meg szétszedi az ízületeket hónapok alatt.
Elhiszem hogy menő meg jó érzés a nike melegítőkben, a 70 ezres asics futócipőben, zenét hallgatva futni a belvárosban, de akkor is káros - nagyon.
Nem értem miért lenne a beton annyira rossz egy kellő csillapítással rendelkező cipőben. Abban olyan mintha légpárnára érkeznél minden lépés után. Én is betonon futok, igaz távol a belvárostól.
Az már komolyabb kérdés h a büdös belvárosi szmog mennyire szedi szét a tüdejüket, illetve az állóképességnek mennyire tesz jót ha a belélegzett levegő 90%-a széndioxid és szállópor. De az ő dolguk. Én inkább futok a szabadban, vagy ha arra nincs lehetőség, konditeremben.
Egyébként valami kutatás szerint 1 óra kocogás/biciklizés Tokioban 8 szál ciginek felel meg, akkor azt le lehet osztani, gondolom még így is Győr belvárosa megfelel 1-2 ciginek. Tehát baromira egészséges életmód, gratulálok nekik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!