Horgászatkor ha van egy árok a vízben, akkor ahhoz
képest hova érdemes etetni?
Figyelt kérdés
Április 20-án megyünk pontyozni. A legjobb idő erre azt gondolom. A tóban ahova megyünk van egy széles árok a parttól kb 20 m-re. Tavaly nyáron voltunk és a bokrok elé dobva fogdostam a 10es pontyokat, de most szerintem máshol lesznek, így megpróbálnám kihasználni az említett mélyedést. Az árok előtt 1,80-as a víz és utána szintén, de magában az árokban kb 4m-es. Azt gondolom érdemes lenne ezt kihasználni, így meg fogom jelölni egy bólyával az árok parttól távolabbi szélét. Kérdés: hova etessek és hova dobjak? Amit én kitaláltam: az árok után kb 5m-re rakom a bóját, mögé etetek egy méterrel és az árok széle és az etetés közé dobok, hogy amikor kijönnek az árokból a kajára, először a szerelékemet találják meg. (kérdés, hogy egyáltalán bemennek e az árokba, de gondolom igen).
Ha árok van egy vízben, jellemzően annak a szélén járnak leginkább a (békés) halak. Tehát ha úszózol, feltolós szerelékkel próbálkozz. Mélységmérés után dobj kicsit túl, aztán húzd vissza kb az emelkedő feléig, harmadáig. 20 még nem nem megdobhatatlan távolság úszóssal, és sokkal eredményesebb, mint fenekezni. (Én legalábbis annak vagyok tántoríthatatlan híve.)
2016. ápr. 12. 10:40
2/5 A kérdező kommentje:
Ertem. Nekem 2 jo pontyozo botom van, azzal szeretnek fenekezni. Tavaly ugyan itt nagyon eredményes voltam, es akkor a parttol 5mre dobtam az egyikkel, es azzal fogtam a legtobbet. Visszaterve tehat te is azt javaslod, hogy kozvetlen az arok szelehez dobjak es akkor szerintem meg erdemes kicsit utana etetni, vagy legalabbis az etetes szelehez dobni.
2016. ápr. 14. 13:13
3/5 A kérdező kommentje:
(tavaly nagy nyari melegben egy bokor arnyekaba dobtam, de ugye most nem lesz olyan meleg, ezert probalkozom az arokkal)
2016. ápr. 14. 13:15
4/5 anonim válasza:
Szerintem, ha nagy melegben is a bokroknál fogtad a pontyokat, akkor most sem fogak az árok hűvösebb vizébe lehúzódni. Próbálkozz továbbra is a megszokott helyeden. A bokrok körül nyilván terített asztal várja a halakat, tehát ott fognak bóklászni.
2016. ápr. 15. 06:11
5/5 A kérdező kommentje:
Oke, meg fogom probalni tobb helyen is, akkor a bokornal is. Köszönöm! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!