Vízelvezető árokba milyen talajmegkötő/dísznövényt érdemes ültetni?
Figyelt kérdés
2013. szept. 28. 10:47
1/3 anonim válasza:
görges egészen le, ott van: tegye fel kérdését, a szakember válaszol.
Egyébként amit én tudok, a fűzfa szereti a vizes talajt, ill. a bambusznádat szokták ültetni kerti tó szélére. Bár szerintem egyik sem igazán dísznövény.
2/3 anonim válasza:
Gondolom alacsony kell legyen, vagy nyírható, hogy tisztán tartható legyen.
Fontos, hogy dísz is legyen vagy a talajmegkötés az elsődleges?
Milyen talaj?
homok vagy agyagos?
Vízborítottság van-e, milyen gyakran, időtartamban?
Mennyire árnyékos?
Egyik legáltalánosabbak a különböző fűfélék, esetleg sások.
Ezentúl már a környezeti körülmények a meghatározók.
3/3 A kérdező kommentje:
Homokos, extrém vízelnyelő képességű talaj, ennek köszönhetően csak igazán nagy eső alkalmával telik meg az árok teljesen vízzel. Víz általi talajerózióra csak ezen ritka alkalmakkor kell számítani, akkor sem számottevő mértékben. 6 méteres vadgesztenyefák árnyékolják, fű megmarad benne, menta pedig láthatóan jól érzi magát. Reggeli és késő délutáni napfény éri csak. Arra gondoltam, hogy fűvel bevetem az egészet, és akkor még egyéb dísznövényeket ültetnék. Tehát elsősorban díszítés érdekel, de ettől még érdekelnek a talajmegkötő növények is, minden növényben van valami szép:)
2013. szept. 30. 21:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!