Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi a Nihon tai jitsu?

Mi a Nihon tai jitsu?

Figyelt kérdés

Mármint küzdősport, vagy közelharcra használják?

Önévdelem vagy versenysportot értek alatta

Milyen stílus? Állóharc? Földharc? Ütéseket, rúgásokat, önvédelmet, dobásokat, feszítéseket, földharcot, katát tartalmaz? Milyen technikákat használ?

Melyik stílusból alakult ki? Vagy stílusokból? És melyik jelenlegi stílushoz hasonlít?

Hiába keresgéltem a neten nem találtam kielégítő választ.

2016. ápr. 1. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Nos, a "Nihon" az azt jelenti, hogy Japán. A Tai Jutsu az pedig egy olyan japán harci stílus, ami a Ninjutsu-hoz hasonlít. Igazából az, de nem 100%-ig. Állóharc, ütés, rúgás, csavarások, dobások. Bár erről még én sem tudok sokat. Olyasmi, mint a Jiu Jitsu. De az tény, hogy régen a Tai Jutsu-nak több féle fajtája volt, voltak olyanok, amik 100%-ig rúgás orientáltak, tehát semmi kéz, maximum védekezésre, voltak olyanok, amik keverték, de mondjuk olyan, mint a Box, hogy csak kéz, nem volt. Ezeket azt hiszem mindenképpen katonáknak tanították, de azon belül különleges egységeknek. De volt olyan Tai Jutsu, amit ex katonák, vagy a paraszt bácsi csinált, hogy meg tudja magát védeni. De mára nemigen van ez az elnevezés használva. Egyszer olvastam róla egy könyvben, aztán ennyi. Valami ilyesmire emlékszem. De nem is lehet a mai stílusokhoz hasonlítani, mert mindig mondtam volt, ami csak rúgás, volt ami a kezét is használta. Egy közös volt bennük: állóharc mindegyik.
2016. ápr. 1. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
46%
Juj, várjál! Eszembe jutott még valami. Azt is olvastam, hogy nem kell ahhoz stílusnak lennie, elég, ha pusztakézzel harcolsz. Tehát, ha egy katona a bázisra visszatérve azt jelenti, hogy egy 2 személyes Tai Jutsu-nak volt a szemtanúja, vagy ha azt jelenti, hogy Tai Jutsu-val támadtak rá, akkor az pusztakezes harcot jelöl. Ha egy 10 éves támad rá, aki életében nem harcolt, tehát úgymond "nincs stílusa", akkor is a katona azt jelenti, hogy Tai Jutsu-val támadtak rá. Tehát a pusztakezes harcot jelöli. Ha már előbukkan egy kés, akkor az már nem Tai Jutsu a kést használó személy szemszögéből nézve.
2016. ápr. 1. 20:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Kössz
2016. ápr. 1. 21:46
 4/5 anonim ***** válasza:

De ember, még le is írod a kib**szott válaszodban, hogy nem vagy biztos benne. Akkor mi a halál retkes f***szért kell alá kommentlened, ha még te is tudod hogy nem tudod mire válaszolsz ?

[link]

itt velősen minden le van írva.

Egyébként 95%ban tradicionális japán ju jitsu.

2016. ápr. 2. 12:00
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi
2016. ápr. 2. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!