Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » 16 évesen Nihon Tai jitsu?

16 évesen Nihon Tai jitsu?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek késő lenne-e elkezdenem (16/F), ill. mi a véleményetek erről a harcművészetről? Állóharc (ütések rugások) van-e benne, illetve, ha valaki a siófoki edzésről tudna egy pár szót szólni. A válaszokat előre is köszönöm! :)

2015. ápr. 7. 08:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem késő.

Nekem az összes hazai keleti harcművészetről az a véleményem, hogy az oktatásuk 90%-ban pocsék, ergó 90% valószínűséggel tök fölösleges ezeket tanulni, és sokkal célszerűbb egy sima (de fejlesztő jellegű) küzdősportot választani, aminek az oktatási színvonalában van valódi minőségi követelmény.

Természetesen jól oktatva, jó edzésmódszerekkel a harcművészetek több mindenre megtanítanának, jobbak lehetnének.. ez az elmélet.

2015. ápr. 7. 10:31
 2/14 aikiboxer ***** válasza:

Most még elég fiatal vagy RENDES küzdősportot tanulni, ahol rendesen megtanulsz küzdeni, erőnlétet gyűjthetsz stb. A tradicionális harcművészetek (karate, kung-fu, nihon tai jutsu stb.) csak időpocsékolásnak számítanak ebben a korban. Nem, NEM fogsz megtanulni nihon tai jutsun se ütni, se rúgni, hiába edzed 10 évig, egy hat hónapja boxoló úgy lever, mint vak a poharat. Ez az igazság.

Amiket nézegess: ökölvívás (box), thai box = muay thai; kick-box; savate = francia box; vagy: birkózás, judo, brazil jiu jitsu = BJJ.

Aztán ha már egy rendes edzésen kiművelted magad, és még szeretnél ninja lenni, elmehetsz ilyen tradicionális harcművészetekre idősebb korodban is, ha még szükségét érzed.

2015. ápr. 7. 11:00
 3/14 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, brazil jiu jitsu-t csináltam egy jó ideig, csak hát nem nagyon jött be. közelben más küzdősport nincs, még siófokon sem találtam, de viszont boxolni itthon is tanulhatnék, mert van a családban egykori versenyeken elismert boxoló (bírkózott is) és hát nekem megtetszett a tai jitsu :)
2015. ápr. 7. 11:32
 4/14 anonim ***** válasza:

Ha valami tetszik, akkor csináld.

Csak azzal legyél tisztában, hogy bunyózni jó edzővel és jó edzésmódszerrel lehet megtanulni (ezért a küzdősportok. amúgy ha jól oktatnak egy harcművészetet, az is jó lenne, csak tapasztalatok szerint nem veszik a fáradságot, hogy jól oktassanak, tisztelet a kivételnek)

Box, bjj / birkózás mellett lehet más edzésre járni, ha tetszik! Hiszen legalább alapokat fejlesztesz hatékonyabb edzéssel is, aztán az meg elválik, hogy mit tanulsz más edzésen, remélem be fog jönni! :)

2015. ápr. 7. 11:38
 5/14 A kérdező kommentje:
köszi :) amúgy nem tudom, hogy Csima János (a siófoki tai jitsu edző) mennyire tanítja jól, esetleg valaki tudja?
2015. ápr. 7. 11:41
 6/14 aikiboxer ***** válasza:
2015. ápr. 8. 00:42
 7/14 anonim ***** válasza:

Aranyérmes önvédelem kategóriásokat képeznek, szerintem jó lehet.

Másik énem meg kib.szottul kételkedik :D

De ez az én hibám.

2015. ápr. 8. 08:37
 8/14 A kérdező kommentje:
Ok,köszi a választ, még anny kérdésem lenne, hogy a rúgások és az ütések milyen mértékben vannak jelen ebben a sportban? És ha van akkor ugye nem ezek a macska kaparások mint a karatéban?
2015. ápr. 8. 11:09
 9/14 aikiboxer ***** válasza:

Van zsákolás rendszeresen az edzésen? (Nem makiwara stb. hanem homokzsák, zsákolókesztyűvel?)

Van puhakesztyűs, fogvédős full contact sparring rendszeresen?

Ha ez a kettő van, akkor még lehet jó edzés. Ha nincs, akkor az léghajlítás.

2015. ápr. 8. 15:53
 10/14 A kérdező kommentje:
fogalmam sincs, szerintem nem, mert ez olyab gi-be tolják féle harcművészet, van földharc, cselgáncs része és elvileg ütés, rúgás is van, de ha pl beirom youtube-ra akkor csak a cselgáncs és földharc részét mutatják
2015. ápr. 8. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!