Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Jiu jitsu, kung-fu, vagy karate?

Jiu jitsu, kung-fu, vagy karate?

Figyelt kérdés

Szeretnék küzdősportot tanulni. Édekel a keleti mozgáskultúra, de nem tudom melyik irányzatot válasszam. Tanács? Rövid leírás a főbb különbségekről? Nagyon megköszönném.

19/L

2016. márc. 22. 01:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nekem csak azt magyarázd meg, hogy miért járjon el kung fuzni 2x annyi pénzért egy rossz edzőhöz és még keressen mellé full contact partnereket, ha fele annyi pénzért elmehet jitsura és minden edzésen bunyózhat egy jó mesternél:D ?

Figyelj én nem akarlak kioktatni, ne is vedd annak, de a harcművészek atyaúristene Bruce Lee is leírja a jkd c. könyvében hogy a kung fu olyan alapvető hiányosságait pótolta ki különböző stílusokkal, (mint a box, és a japán ju jitsu) amik be nem foltozása alkalmazhatatlanná teszi az tradicionália kung fut. Emellett számomra nem meggyőző érv a kung fu mellett, hogy te 3-4 év kungfuval a hátad mögött elverted a szintén csak pár éve küzdősportoló ismerőseidet. Ez nem referencia értékű, értsd meg. Nem kezdőkön meg haladókon kell tesztelni egy stílus hatékonyságát hanem tapasztalt profi bunyósokon illetve mestereken. A sportban talán yj long volt az egyetlen kung fu mester aki szép eredményeket ért el különböző gálákon, de ő is jó pár évet thai boxolt mellette.

2016. márc. 22. 17:33
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm minden kedves válaszolnak, hogy rám szánta az idejét és megosztotta velem véleményét és tapasztalatait. Igazából a kung-fu gazdag mozgásvilága nagyon megfogott, viszont ahogy mondtátok, nagyon nehéz igazán hozzáértő mestert, vagy oktatót találni. Szeretnék hasznos, hatékony edzéseket, ezért is nehéz számomra a választás. Köszönöm a részletes leírást így sokkal könnyebb kiigazodnom az egészben. Remélem sikerül jól választanom és mégtalálom a hozzám illő irányzatot. Mégegyszer köszönöm!!!
2016. márc. 23. 12:51
 13/17 A kérdező kommentje:
Külön köszönet Sűrítettlevegő nevű felhasználónak pontosan erre volt szükségem. Lehet privát üzenetben is még felkíreslek, ha nem gond. ;)
2016. márc. 23. 16:19
 14/17 anonim ***** válasza:
LOL, ln befejeztem... ha a hülyeség fájna...
2016. márc. 23. 21:41
 15/17 anonim ***** válasza:
oss
2016. márc. 23. 23:42
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi a probléma, de szerintem, ha valakit más fog meg, vagy más érdekli az nem hülyeség. :) nade nem szeretnék felesleges vitát szítani, számomra mindenki kommentje hasznos volt köszönöm.
2016. márc. 24. 11:32
 17/17 anonim ***** válasza:
így van, az hogy kinek mi tetszik szubjektív, az hogy mi mennyire hatékony már nem. és a baj az, hogy te mos elhiszel valamit mer nem értesz hozzá és 4-5 év múlva ha majd kicsit jobban bele látsz fogsz rájönni, hogy mennyivel hasznosabban is eltölthetted volna azt a 4-5 évet.
2016. márc. 25. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!