Jiu jitsu, kung-fu, vagy karate?
Szeretnék küzdősportot tanulni. Édekel a keleti mozgáskultúra, de nem tudom melyik irányzatot válasszam. Tanács? Rövid leírás a főbb különbségekről? Nagyon megköszönném.
19/L
Nekem csak azt magyarázd meg, hogy miért járjon el kung fuzni 2x annyi pénzért egy rossz edzőhöz és még keressen mellé full contact partnereket, ha fele annyi pénzért elmehet jitsura és minden edzésen bunyózhat egy jó mesternél:D ?
Figyelj én nem akarlak kioktatni, ne is vedd annak, de a harcművészek atyaúristene Bruce Lee is leírja a jkd c. könyvében hogy a kung fu olyan alapvető hiányosságait pótolta ki különböző stílusokkal, (mint a box, és a japán ju jitsu) amik be nem foltozása alkalmazhatatlanná teszi az tradicionália kung fut. Emellett számomra nem meggyőző érv a kung fu mellett, hogy te 3-4 év kungfuval a hátad mögött elverted a szintén csak pár éve küzdősportoló ismerőseidet. Ez nem referencia értékű, értsd meg. Nem kezdőkön meg haladókon kell tesztelni egy stílus hatékonyságát hanem tapasztalt profi bunyósokon illetve mestereken. A sportban talán yj long volt az egyetlen kung fu mester aki szép eredményeket ért el különböző gálákon, de ő is jó pár évet thai boxolt mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!