Naponta vagy kétnaponta fussak?
Figyelt kérdés
A célom a súlyvesztés és az lenne, hogy fittebb és egészségesebb legyek, ezt természetesen nem rövid távra tervezem, hanem új életmódot szeretnék folytatni. A napi futás nem tudom ajánlott-e, mennyire viseli meg a szervezetet, bokát, térdet izmokat stb napi másfél óra (15 km) futás. Hogyan lenne érdemes beiktatni szünnapokat esetleg? 1 nap futás egy nap szünet, vagy két nap? Már tulajdonképpen elkezdtem, csak rendszertelennek érzem, van hogy 3 napos szünetet tartok, ami nagyon zavar, mert félek hogy ennyi idő alatt visszaszedem azt a súlyt, amit leadtam az előző edzések alatt.2016. febr. 25. 13:56
1/3 anonim válasza:
Kétnaponta. De szerintem a 15 km így is sok. Előbb-utóbb jönnek a gondok, térd, boka, ha rendszeresen ennyit futsz.
Naponta is lehet, ha kevesebbet futsz, pl. 3-4 km.
2/3 anonim válasza:
Túlsúllyal nem is kéne futni. 15 kilométert legfeljebb heti 2x kellene amúgy, mert megerőltető.
3/3 anonim válasza:
remélem ekkora távnál már jó futócipőd van és nem betonon futsz.
ha csak nem valami versenyre készülsz, szerintem is elég lenne rövidebb táv. hogyha kifejezetten kalóriát akarsz égetni, akkor meg legyen benne gyors sprint is.
de nyilván te tudod. érdemes 1-1 szünnapot beiktatni. de ha mindennap szeretnél mozogni, akkor mondjuk hétfő futás. kedd meg torna , gimnasztika, aerobik..akármi amit szeretsz csinálni:) szerda megint futás, csütörtök torna..stb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!