23F hátfájós vagyok, hogy is mondjam gyenge a hátam ha ilyen munkát végzek ami erős hátat igényel hogyan javithatok azon hogy jobban birjam?
"Az úszást tudom ajánlani, nem terheli meg az izületeket és meg fogsz tőle erősödni."
Annak tudatában, hogy az úszás kardio, hogy kell a mondatot értelmezni?
lenyugodtunk
igen, tudom, hogy mindenki ezt mondja, hogy az úszás nem terheli az izületeket, de azért mert kicsi az ellenállás, ha súlyzókkal kéne úszni akkor terhelné.
És nem az a baj, hogy súlyzó, hanem hogy nagyobb az ellenállás, mint amit jelenleg az izmok elbírnak.
De szerencsére gyakran fél kg onként lehet állítani az ellenállást az edzőteremben.
Arról nem beszélve, hogy pl a hátúszásnál olyan hatalmas a mozgástartomány amire sokan nem képesek.
rá lehet keresni: alacsony ismétlésszám, magas ismétlésszám
az egészben az a legszörnyűbb, hogy névtelenül, új regisztráció lehetőségével be lehetne ismerni a tévedést, de mégse.
És orvosi diplomával személyesen is ez a tipikus, amikor emberek élete a tét.
a konditeremben tudunk olvasni.
Hátizom erősítő gyakorlat volt a kérdés.
De nyugodtan mond el, hogy a masszázsnak milyen pozitív hatásai vannak. Tudtommal a vérkeringést fokozza, így gyorsítva az izom regenerációt, ami edzés után fontos.
Egyébként olvasni sem tudsz, a kérdés az volt, hogy mit lehetne tenni. Megjegyzésben írta oda a kérdező, hogy milyen erősítő gyakorlatokat ajánlanak neki.
Amikor nekem kezdett el fájni a hátam (nagyon), akkor természetesen dokihoz mentem, aki diagnosztizált, majd beutalt gyógyfürdőbe, gyógytornára és ultrahangos kezelésre. A masszázst pedig erősen ajánlotta, mivel általában az izmok feszülése okozza a fájdalmat, ezt enyhíti a masszázs. És képzeld csak 30 éves voltam ekkor, sőt rendszeresen edzettem is, csak mivel gerincferdülésem van, arra nem sokat hat, ha a konditeremben edzel, inkább csak árt. És igen a gyógytorna baromi unalmas és ránézésre tényleg 90 éves nyanyáknak való, de ha valaki azt akarja, hogy ne fájjon a háta, akkor ezt kell csinálni.
Az teljesen más ha valakinek nincs baj a hátával, az eddzen rá nyugodtan, mondjuk egy személyi edző útmutatása alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!