Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 23F hátfájós vagyok, hogy is...

23F hátfájós vagyok, hogy is mondjam gyenge a hátam ha ilyen munkát végzek ami erős hátat igényel hogyan javithatok azon hogy jobban birjam?

Figyelt kérdés
Vannak valami hát erősitő gyakorlatok? Vagy csak a kenőcsök és tabletták vannak?

2016. febr. 21. 17:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Az úszást tudom ajánlani, nem terheli meg az izületeket és meg fogsz tőle erősödni."

Annak tudatában, hogy az úszás kardio, hogy kell a mondatot értelmezni?

2016. febr. 21. 21:13
 12/20 anonim ***** válasza:
Tetszenek a szofisztikált érvek amiket felhozol a debilségem mellett. Igen, egy hátedzés jobban megterheli a hátat mint a séta jól látod. Az úszás az első mozgás amit a műtött betegek a gyógytorna után elkezdhetnek. Mivel úgy erősíti az izmokat, hogy nem terheli meg az izületeket.
2016. febr. 21. 21:22
 13/20 anonim ***** válasza:
Tehát szerinted az úszás nem erősít, de én vagyok a debil. Michael Phelpsnek is gondolom a sok sok súlyzós edzéstől van akkora háta mint a ház, és nem az úszástól.
2016. febr. 21. 21:27
 14/20 anonim ***** válasza:

lenyugodtunk

igen, tudom, hogy mindenki ezt mondja, hogy az úszás nem terheli az izületeket, de azért mert kicsi az ellenállás, ha súlyzókkal kéne úszni akkor terhelné.

És nem az a baj, hogy súlyzó, hanem hogy nagyobb az ellenállás, mint amit jelenleg az izmok elbírnak.

De szerencsére gyakran fél kg onként lehet állítani az ellenállást az edzőteremben.

Arról nem beszélve, hogy pl a hátúszásnál olyan hatalmas a mozgástartomány amire sokan nem képesek.

2016. febr. 21. 21:32
 15/20 anonim ***** válasza:
így nem lehet vitatkozni, hogy egyszer kardio az úszás egyszer nem.
2016. febr. 21. 21:35
 16/20 anonim ***** válasza:
Neked alapvető problémáid vannak már magával a vita fogalmával is. Teljesen inkompetens vagy az egész témában. Állítod, hogy az úszás kardió ezért úszással nem lehet erősödni. Egy ilyen érvel akarsz vitát kezdeményezni ? Jobb esetben csak elröhögöm magam, hogy ember ennyire lehet ostoba.
2016. febr. 21. 21:43
 17/20 anonim ***** válasza:

rá lehet keresni: alacsony ismétlésszám, magas ismétlésszám

az egészben az a legszörnyűbb, hogy névtelenül, új regisztráció lehetőségével be lehetne ismerni a tévedést, de mégse.

És orvosi diplomával személyesen is ez a tipikus, amikor emberek élete a tét.

2016. febr. 21. 22:05
 18/20 anonim ***** válasza:
Debilke! A konditeremben okoskodjál, ott biztos van pár ember 10-es iq-val, végig fognak hallgatni. A masszázstól eleinte valóban fáj a hátad, ha szar állapotban van, ettől még folytatni kell, mert hosszú távon ez is tud javítani a hátfájáson.
2016. febr. 22. 13:02
 19/20 anonim ***** válasza:

a konditeremben tudunk olvasni.

Hátizom erősítő gyakorlat volt a kérdés.

De nyugodtan mond el, hogy a masszázsnak milyen pozitív hatásai vannak. Tudtommal a vérkeringést fokozza, így gyorsítva az izom regenerációt, ami edzés után fontos.

2016. febr. 22. 13:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Egyébként olvasni sem tudsz, a kérdés az volt, hogy mit lehetne tenni. Megjegyzésben írta oda a kérdező, hogy milyen erősítő gyakorlatokat ajánlanak neki.

Amikor nekem kezdett el fájni a hátam (nagyon), akkor természetesen dokihoz mentem, aki diagnosztizált, majd beutalt gyógyfürdőbe, gyógytornára és ultrahangos kezelésre. A masszázst pedig erősen ajánlotta, mivel általában az izmok feszülése okozza a fájdalmat, ezt enyhíti a masszázs. És képzeld csak 30 éves voltam ekkor, sőt rendszeresen edzettem is, csak mivel gerincferdülésem van, arra nem sokat hat, ha a konditeremben edzel, inkább csak árt. És igen a gyógytorna baromi unalmas és ránézésre tényleg 90 éves nyanyáknak való, de ha valaki azt akarja, hogy ne fájjon a háta, akkor ezt kell csinálni.

Az teljesen más ha valakinek nincs baj a hátával, az eddzen rá nyugodtan, mondjuk egy személyi edző útmutatása alapján.

2016. febr. 22. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!