23F hátfájós vagyok, hogy is mondjam gyenge a hátam ha ilyen munkát végzek ami erős hátat igényel hogyan javithatok azon hogy jobban birjam?
Először menj el ortopédiára, hogy kiderüljön, hogy van-e valami bajod.
Utána gyógytornász, aki megmutatja a helyes testtartást, nem csak állás, ülés közben, de pl. hogy hogyan kell emelni, stb. És betanít olyan gyakorlatokat, amikkel erősítheted a hátizmokat.
Első válaszadónak igaza van, ki kell vizsgálni az okot. Illetve természetesen lehet edzeni a hátat, vannak különböző tornák erre. Linkelek párat. Nagyon jót tesz a masszázs is hetente egyszer ajánlott.
Ez pl. nagyon jó edzés, a has, fenék erősítést ki szoktam hagyni.
https://www.youtube.com/watch?v=pMomzHRJNHA&list=PLl1cyXNN9S..
Nekem ez is tetszik:
https://www.youtube.com/watch?v=lcjWrI4ZENU
De ezeket tényleg mindennap kell csinálni és emiatt igencsak unalmas dolog a gerinctorna, de hatásos.
Ezek a tornák, amit napestig lehet csinálni, mert könnyűek, csak zsírégetésre jók. Ha ti 10-et nem tudtok megcsinálni belőle, akkor nektek jók.
ha a masszázstól is fáj a hátad, duplán d bil vagy, mert előtte meg ajánlod. A masszázs, és ezek a tornák csak a vérkeringést javítják.
Magyarázd el, hogy a húzódzkodástól hogy lehet lesérülni?
elég szomorú, hogy ki kell oktatnom egy Magyar Honvédet, de az úszás kardio edzésnek számít.
még ha meg lett volna említve a technika, kesztyű, úszásnemek ... még úgy is.
Igen. Nyilván nagyon értesz a témához. Gondolom az orvosi diplomád mellé még egy rekreációt és elvégeztél.
A sárga kapszula egyik legjobb kliséje: "ami fáj, azt ne csináld". Tegyük fel elkezd edzeni a hátára és pechére el volt mozdulva az egyik csigolyája és rendszeres terhelésre betokosodik, akkor már tolhatják is a műtőbe.
Ez egy szélsőséges példa volt, denpont azért hogy kizárhassuk kell elmenni vele orvoshoz, hogy megtudja szabad -e terhelnie egyáltalán.
egyik diplomám sincs, azokkal még nagyobb szégyen lenne hülyeségeket írni.
Sajnos nem lehet minden hátfájóst havonta megröngenezni, ezért is fontos a megelőzés.
Megjegyzem, én elolvastam a kérdést is diploma nélkül is és hát edzés volt a kérdés mert fizikai munka után fáj.
Hagy kérdezzem már meg, hogy álláskor vagy kézen csüngve kap nagyobb terhelést a gerinc, mert a járást senki nem írta tiltottnak.
Na most nézzen mindenki magába, hogy lett ilyen d bil.
kardióval nem lehet erősíteni.
Leírjam 4.ére hogy erősítés volt a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!