Segítene valaki? Rosszul csinálom ugye?
Második hete járok terembe, aki ott van segít, mert fogalmam sincs mit kell csinálni, de azt mondta hogy napi 30 perc elég. Mindenből 3x10et csinálok és ennyi a napi edzés. Ma volt a láb, ma pl ezeket csináltam: guggolás rúddal, 20 kg volt, több nem ment. :D meg azon a láb gépen hogy elsőnek feküdtem és úgy emeltem a súlyt utána meg ülve, abból is 3x 12, ennyi tényleg elég lenne, vagy csak én vagyok ennyire béna hogy bedőlök neki?:D külön napon van a váll, bicepsz, meg tricepsz, ezt így kell?
kb 4 különböző gyakorlat van egy nap, (kivéve ma a láb mert már fájt a lábam) és megvan mindig a 3x10 és ennyi.
Kezdőként teljes testes edzést végezz. Nekem egy óra kell hozzá. Az is elég kevésnek hat a pici súlyaimmal...
Én nem pakolnám szét később sem annyira, bár nem jött le, hogy akkor most mindennap edzel s van külön bicepsz napod is vagy mi... De ha bicepsz s egy másik kis izom, az is fura, bár én nem értek hozzá annyit, mint a többiek. De... nem így szokás.
De neked úgyis teljes testes kell még.
Az első hetekben mindenképpen teljes testes, átmozgató edzés kell, hogy szokja a tested a terhelést! Utána meg ahogy neked szimpatikusabb.
Én 4 hét teljes testes után most váltok osztottra.
Ami a lényeg:
- Teljes testesnél minden izomcsoportra menjen 1-2 alapgyakorlat 3-3 sorozattal.
- Osztottnál én már 4 sorozattal fogok menni, hozzáértő tanácsa alapján izomcsoportonként 3 gyakorlattal.
Nálam az ismétlés szám úgy alakul, hogy 3x10-zel indítok akkora súllyal, amivel az utolsó párat már nehezen tudom megcsinálni. Utána az ismétlés számot fokozatosan növelem. Ha elérem a 3x20-at, akkor növelem a súlyt, és megint kezdem 3x10-ről.
Elméletileg, ha csak egy izomcsoportot edzel egy nap, akkor elég a 4 gyakorlat bőven. Én csak 3 nap edzek, így egy napra már 9-10 gyakorlat jut, mivel nem csak egy izomcsoportra dolgozok.
#5: Kinek mi. Mindenki más alapokkal indul. Én most, 4 hét átmozgató, teljes testes után is csak kézisúlyzókkal guggolok, csak próbálkozok a rúddal, de nekem még sok.
Ezért írtam így, hogy kérdés, hogy tolerálja a szervezet. Van, akinél könnyedén, van, aki meg megsérül. Nem vagyunk egyformák.
Mindenesetre nem sűrűn hallani, hogy valaki osztottal kezdjen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!