Itt vannak a főbb jógastílusok. A cikkekben nagyon jól be vannak mutatva. (Wellness magazin)
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok. 😃
Hatha jóga:
Ez a leginkább kezdőknek ajánlott. Hosszabban kitartott alappózok, közöttük kis pihenő.
Astanga jóga:
(Nekem ez a kedvencem, imádom 😊😊😊) Dinamikus, kihívást jelent erő és hajlékonyság terén, mindemellett nagyon tradicionális.
Vinyásza flow, vinyasa flow, power jóga néven találhatsz még hasonló órákat. A különbség az, hogy astangán fix a sorozat, mindig ugyanazok a pózok vannak. A többi stílusban a tanárnak több tere van a kísérletezésre, improvizálásra az órákon.
Bikram jóga (Agni jóga vagy Hot jóga néven is hasonló dolgok futnak):
Valakinek nagyon bejön, valaki nagyon nem szereti. Nekem tetszett, egy időben sokat jártam, de a meleg eléggé megviselt.
Gerincjóga:
Ha jól tudom, akkor ezt a Mandala jógastúdiók egyik tanára (vagy vezetője?), Németh Gergő találta ki. Ez is kezdő-barát, igazából senkinek sem árt egy kis tartásjavítás.
Iyengar-jóga:
Női jóga:
Nincs rá szabály, hogy milyen gyakran kell csinálni. Nyilván minél gyakrabban gyakorolsz, annál gyorsabban fejlődsz. A hardcore astanga jógások pl. heti hat nap másfél-két órát jógáznak. Vannak, akik heti kétszer elmennek jógastúdióba, és otthon nem gyakorolnak. Attól függ, a te életedbe mi fér bele, és mik a céljaid.
Az otthoni gyakorlás szerintem azért jó, mert hamarabb rögzülnek az órán tanultak. Az óra meg azért fontos, mert ott a tanár látja az esetleges hibáidat, és ki tud javítani, így megelőzhetőek a sérülések. Hosszútávon meg ki fog alakulni, hogy szívesebben gyakorolsz otthon, vagy mondjuk van lehetőséged és kedved órára járni.
Én a vinyasa flow-t gyakorlom, amit pl ez a videó jól szemléltet, hogy milyennek kell elképzelni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!