Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Birkózás vagy brazil jiu-jitsu...

Birkózás vagy brazil jiu-jitsut ajánljátok utcán önvédelemhez?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a dobásokra első sorban mivel szerintem utcán 3 támadónál veszélyes a földharc mert szét rúgdosnak a földön.

2016. jan. 26. 21:03
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Mondjátok a judot de ott nem lennék ,,túl öreg"
2016. jan. 27. 09:20
 12/30 anonim ***** válasza:

Van benne minden, fojtás és ízületi feszítés (nem hivatalason), de ha már valaki tud birkózni, az alap submission-öket nem nehéz megtanulni. Múltkor írtad, hogy földrevitelben gyenge, miközben a lehető legjobb, ha olvasnál nemzetközi MMA-oldalakat, követnéd az MMA élvonalát, nem írnál ilyeneket. Azt is megmagyaráztad nekem, egy másik kérdésnél, hogy a gáncsok hogy vannak birkózásban...

Lezárás, elvezetés is van.

Az sem véletlen, hogy a közelmúltban 6 UFC-súlycsoport trónján birkózó ült és összesen 8 súlycsoport van. Vagy, hogy Junior Dos Santosszal birkózó-ellenes küzdelmi rendszert fejlesztenek. De nyugodtan ránézhetsz pár korábbi profi MMA-sra, Kevin Randleman, Randy Couture, Tito Ortiz stb.

Nem értem, miért írsz róla, ha fogalmad sincs róla, nem tudod árnyaltan értékelni a testharcra épülő stílusokat.

Én sem írok pl. karate és taekwondo vonatkozású kérdéshez, mert nem értek hozzá.

2016. jan. 27. 12:13
 13/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítőkész részletes válaszod ment a zöld

Mond csak birkozól vagy birkóztál hogy értesz hozzá.?

2016. jan. 27. 12:26
 14/30 anonim ***** válasza:

Linkeld már be mikor írtam olyat, hogy a birkózásnak gyenge a földrevitele légyszíves.

A hazudozásaidat nem méltatnám válaszra. Semmi olyat nem írtam amit leírtál.

Van a birkózásban rögzítés, elvezetés a tuson kívül ? Te tisztába vagy ezzel a két fogalommal ?

Világosíts már fel hogy milyen elevezető technika van a birkóban, mert én tudatlan hülyegyerek nem értek hozzá. Ha ekkora birkózó bajnok vagy Bárdosi neve ismerősen csenghet. Valóban nem birkóztam soha, de a kempo jitsu miatt már harmadik éve töltök együtt vele nyárom edzőtábort. Rengeteg mindent mutatott ami birkó, de hogy elvezetés nem volt közte az tuti.

2016. jan. 27. 13:07
 15/30 anonim ***** válasza:
Az mmas érvelésed meg totál irreleváns. Azok a "birkózók" a ufcben úgy ütnek, hogy a közfal is kiszakad. Önmagában a birkóval semmit nem érnének el rangosabb versenyeken. Ezért fölösleges ilyeneket vetítetni, hogy mmban a bjj meg a birkó visz mindent vagy épp az ellenkezőjét. Egy profi mmas jól üt, rúg, földrevisz és földharcol. Önmagában se a birkó se a thai box se a box se a karate se semmi nem állná meg a helyét a ketrecben.
2016. jan. 27. 13:19
 16/30 aikiboxer ***** válasza:
Hogy is hívták azt a magyar birkózó srácot, aki olimpiai és világbajnok kiváló birkózónk, aztán az UFC-ben úgy kivégezték 30 mp alatt sima boxszal, hogy még az ellenfele kért elnézést?
2016. jan. 27. 13:33
 17/30 aikiboxer ***** válasza:

Szóval a vitához hozzászólva: a birkózás szerintem a testharcok királya, és úgy általában meg a harcművészetek királya. Egyetlen baj van vele: felnőttként nemigen lehet tanulni kezdőként.

De amit MH ír az is igaz, hogy a birkózás az birkózás, az utcai harc meg utcai harc. A fene se akar az utcán / harcmező ellenfeleket ölelgetni, esetleg rajtuk feküdni. Minél távolabb, annál jobb. Jujutsus / aikidós technikát én még nem láttam birkózótól csak judóstól, de ők általában bénán csinálják mert nem erre gyúrnak.

Szóval mindenkinek igaza van. Vagy én nem voltam elég türelmes végigolvasni a vita minden részletét.

2016. jan. 27. 13:37
 18/30 A kérdező kommentje:
Én sem ölelgetni akarom csak egy jó dobás után is ki lehet Vitelezni
2016. jan. 27. 13:43
 19/30 anonim ***** válasza:

Egyébként milyen elcs***szett kérdés ez ? Egyiket se lehet jó szívvel utcai önvédelemre ajánlani, mert önmagában mind a kettő alkalmatlan.

Ha testharc érdekel és még fiatal vagy akkor a birkóval sokkal jobban jársz mint a bjjvel. Ha idősebb vagy és rendes sparringokat akarsz nyomni edzéseken akkor bbj. De ha az utcai önvédelem érdekel akkor ne bbjt vagy birkót kezdj mert egyik se jó rá.

2016. jan. 27. 14:01
 20/30 A kérdező kommentje:
Ezt értem csak annyit szeretnék tudni. Értem hogy alkalmatlan. De mi van a dobásokkal azok is alkalmatlanok utcán ha közel van az ellenfele. Válldobás, csípödobás.....stb
2016. jan. 27. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!